Messi rămâne la Barcelona şi va primi un salariu fabulos! Detaliile contractului au apărut în presa spaniolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi
Lionel Messi

Barcelona a fost salvată de injecţia de capital făcută de La Liga în cluburile din prima divizie. Şi a bătut palma cu starul ei argentinian pentru un nou contract, care îl va ţine pe Leo pe „Camp Nou“, cel puţin până în 2023.

Telenovela rămânerii lui Lionel Messi la Barcelona s-a încheiat. Argentinianul a devenit liber de contract, de la 1 iulie, iar, de atunci, speculaţiile privind viitorul său au curs, în presa internaţională.

Barcelona a fost, practic, în imposibilitatea de a-i oferi starului său o prelungire imediată a înţelegerii. Motivul? Criza financiară care face ravagii în La Liga, din cauza pandemiei. Pentru a salva cele 20 de grupări din prima divizie, La Liga a bătut palma cu CVC Capital Partners, un fond de investiţii. Cei de la CVC au plătit suma de 2,7 miliarde de euro, în schimbul a 10% din acţiunile campionatului spaniol de fotbal. Mai departe, La Liga a direcţionat 90 la sută din această sumă spre cluburi, sub forma unor împrumuturi care vor fi achitate, în următorii 40 de ani. 

Cele mai mari sume le-au revenit giganţilor Barcelona (280 de milioane de euro), Real Madrid (261 de milioane de euro) şi Atletico (200 de milioane de euro), clasamentul banilor fiind întocmit după modelul celui pentru drepturile TV.

Primind această infuzie de capital, Barcelona a putut finaliza negocierile cu Messi, oferindu-i un contract pe cinci ani, cu un salariu stagional de 24 de milioane de euro. Noua înţelegere conţine şi o clauză de reziliere unilaterală, care intră în vigoare, în 2023. După cum a explicat „L'Esportiu de Catalunya“, în acel moment, Leo poate părăsi Barcelona, fără a plăti despăgubiri. S-a speculat că argentinianul şi-a dorit această clauză, pentru a putea face pasul spre Major League Soccer (MLS) din Statele Unite. 

Goal.com a notat că, după ce s-a înţeles cu Barcelona pentru un nou contract, Messi va fi prezentat, oficial, duminică, înaintea amicalului cu Juventus (ora 22.30). 

Cum vor fi cheltuiţi banii

Revenind la împrumuturile primite de grupările spaniole din partea La Liga, Marc Ciria, analist financiar, a explicat cum pot fi folosite sumele. „Echipele au obligaţia de a investi 70% din bani în infrastructură şi pot cheltui doar 15% din sumele încasate pentru transferuri“, a spus Ciria.  

Astfel, în acest weekend, pe lângă prezentarea lui Messi, Barcelona va înregistra şi contractele semnate cu Eric Garcia, Memphis Depay şi Sergio Agüero, fotbalişti cu care s-a înţeles, în ultimele săptămâni.

CITEŞTE ŞI:

Messi pleacă de la Barcelona: Culisele unei „rupturi“ care a zguduit lumea fotbalului

778 de meciuri, 672 de goluri şi 305 pase decisive a adunat Lionel Messi, la Barcelona, club pentru care a debutat, la seniori, în 2004.   34 de trofee a cucerit Lionel Messi în tricoul Barcelonei, printre care zece titluri şi patru Ligi ale Campionilor.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite