Messi, o bestie şi la 34 de ani: Cum arată cifrele sale la Copa America 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi

În noaptea de sâmbătă spre duminică, de la ora 3 dimineaţă, ora României, Argentina va înfrunta Brazilia, în meciul pentru locul 1, la Copa America 2021. E partida care poate aduce primul trofeu pentru Leo în tricoul naţionalei.

Desfăşurată în paralel cu Euro 2020, competiţia supremă din America de Sud, Copa America, a cam trecut neobservată, la această ediţie.

Găzduită de Brazilia şi jucată fără spectatori din cauza pandemiei, întrecerea a adunat zece naţionale la start, împărţite în două grupe de cinci. Şi formatul a fost unul şi mai permisiv decât ce am văzut la Euro 2020, unde patru naţionale clasate pe locurile 3 au avansat în optimi şi doar opt echipe din 24 au fost eliminate după faza grupelor. La Copa America, doar ultimele clasate din cele două serii, Bolivia şi Venezuela, au părăsit competiţia după grupe! Celelalte opt naţionale au avansat în sferturi, unde s-au înregistrat următoarele rezultate:

*Argentina - Ecuador 3-0; Uruguay - Columbia 0-0 (2-4 după loviturile de departajare); Brazilia - Chile 1-0; Peru - Paraguay 3-3 (4-3 după loviturile de departajare). 

În semifinale, Brazilia a trecut de Peru (1-0), iar Argentina, ţinută în şah de Columbia (1-1) s-a impus după loviturile de departajare (3-2). Aşadar, am ajuns la o finală de vis, Brazilia - Argentina, programată pentru noaptea de sâmbătă spre duminică pe „Estádio do Maracanã“ din Rio de Janeiro.

Leo, one-man show

Pentru Lionel Messi, la 34 de ani, Copa America 2021 e una din ultimele ocazii de a câştiga un trofeu cu naţionala Argentinei. Până acum, neîndeplinirea acestui obiectiv e marele regret al lui Leo, într-o carieră formidabilă, cu 33 trofee cucerite cu Barcelona!

Iar Messi a fost, ca de obicei, omul care a tras Argentina după el, şi la Copa America 2021. Până acum, Leo a contribuit la nouă din cele 11 goluri ale „pumelor“ la turneul final: pe patru pe dintre ele le-a marcat, iar la cinci a oferit pasa decisivă!

După victoria din semifinale, în care a şi transformat primul penalty, la loviturile de departajare, Messi a avut un discurs mobilizator, înaintea finalei cu Brazilia, în care se va afla faţă în faţă cu bunul său prieten, Neymar. „Suntem amândoi în finală. Ştiu că Ney voia să fie aşa pentru că suntem prieteni şi pentru că îşi dorea ca şi eu să ajung acolo. Va fi un meci foarte echilibrat şi complicat. Suntem foarte fericiţi. Mă bucur că pot juca, din nou, în finală. Pe lângă asta, am trăit 45 de zile grele de cantonament, fără să ne vedem familiile. Unii băieţi au devenit părinţi şi n-au putut fi prezenţi la naşterea copiilor lor, lucru cel mai important în viaţă. Am făcut un mare efort, ne-am sacrificat, iar acum suntem în finală“, a spus starul argentinian.

Messi are patru finale pierdute cu echipa naţională, la Copa America 2007, la Mondialul din 2014 şi la Copa America 2015 şi 2016. Singurele sale trofee în tricoul „pumelor“ sunt cele cucerite la Mondialul U20 (2005), plus aurul olimpic (2008).   

112 meciuri au jucat până acum cele două rivale sud-americane: Brazilia are 46 de victorii, Argentina a câştigat de 40 de ori, iar 26 de meciuri s-au încheiat la egalitate.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite