Ilie Năstase a explicat de ce trebuie să fie apărat Colţescu: „E român şi nu e rasist“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nastase

Primul lider ATP din istorie s-a arătat extrem de surprins de amploarea scandalului de la Paris care a dus la abandonarea meciului PSG - Istanbul Başakşehir.

Sebastian Colţescu a fost pus la zid, în ultimele ore, pentru că a folosit apelativul „negru“ pentru a-l identifica pe Pierre Webo, un camerunez care face parte din stafful clubului turc.

Totuşi, treptat, au apărut şi nişte voci care au susţinut că românul nu trebuie să fie „decapitat“. Englezul Micah Richards, fost fotbalist de culoare, a oferit, probabil, cele mai elegante declaraţii despre incidentul de pe „Parc des Princes“. Şi, deloc surprinzător, şi Ilie Năstase, contactat de prosport.ro, s-a transformat într-un apărător al lui Colţescu. 

Ce a spus Ilie Năstase?

*Am văzut că e scandalul peste tot. Chiar nu înţeleg unde e problema. Nu e rasism! Dacă ei ne spun nouă albi, noi cum să le zicem lor? Arbitrul îi spune negru, dar nu ca să îl jignească.

*Nu avea nici număr pe el (n.r. - Pierre Webo, oficial la Istanbul Başakşehir). Cum trebuie să îi spună? Putea să folosească «de culoare», dar nu cred că ştia atât de bine engleza, aşa că a zis în română. Dacă era în tribune şi avea pe el şort, la vedere, 24 sau 50, zice numărul 24 sau 50.

*Eu cred că exista o tensiune la alt nivel. Fotbaliştii erau probabil nemulţumiţi de câteva decizii ale arbitrului de centru şi au tot căutat motive. Jucătorul respectiv a făcut cel mai mare scandal, aproape că a intrat pe teren.

*Nimeni nu remarcă acest lucru. Cineva trebuie să îi ia apărarea şi lui Colţescu. Este un român şi nu cred că a făcut ceva intenţionat sau rasist.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite