CTP îl critică dur pe Colţescu: „E vorba de meltenism, de ghiolbănie!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP FOTO Mediafax

Cristian Tudor Popescu n-a ratat prilejul de a comenta cel mai fierbine subiect al zilei, unul care a umbrit şi pandemia de coronavirus.

Cristian Tudor Popescu e un comentator căutat de presă, atunci când se întâmplă incidente de genul celui de la Paris. Chiar dacă, de obicei, se rezuma la tenis, analizând partidele Simonei Halep, în ultimele săptămâni, reputatul jurnalist a făcut trecerea şi la fotbal.

Mai întâi, a avut câteva păreri controversate pe care le-a expus după moartea lui Diego Maradona. Iar acum, contactat de prosport.ro, a vorbit şi despre gestul lui Sebastian Colţescu la meciul PSG - Istanbul Başakşehir. Aşa cum era de aşteptat, centralul craiovean a fost, pur şi simplu, călcat în picioare de CTP, acesta având cea mai dură reacţie exprimată până la această oră la adresa centralului de 43 de ani.

Ce a spus Cristian Tudor Popescu?

*Nu aş vrea să mai vorbesc despre fotbal. Am făcut-o recent despre Diego Maradona şi mi-a ajuns… Pentru că insisţi şi pentru că nu e vorba doar despre sport, o să îţi explic ce s-a întâmplat aici.

*A-l acuza de rasism pe acest domn Colţescu e prea mult şi prea nobil pentru persoana lui. E vorba de meltenism, de ghiolbănie! El este un cetăţean al Românichii, nu al României

*Ceea ce numesc oficialii occidentali sau politicienii rasism este pură ghiolbănie a acestui personaj. Pe deasupra, este nedumerit, ca şi destui alţi cetăţeni ai Românichii, de ce se întâmplă aceste lucruri acum, de ce se face atâta zarvă, de ce tot tapajul acesta… În mintea lui, se gândeşte >.

*Înţeleg că există o scuză că nu ar fi putut să identifice jucătorul altfel… Cum să nu poată identifica un arbitru un membru al unei echipe? Cum să nu-l poată identifica altfel decât folosind expresa >?

*Este inacceptabil să nu ai cultura, indiferent de convingerile tale şi indiferent dacă eşti un ghiolban în Românica, nu în România, de adresare şi de identificare! Vorbim totuşi despre un arbitru de Champions League! Eşti obligat să ai această minimă cultură.

*Să vă mai spun ceva. Aţi observat că el a vorbit româneşte, nu a vorbit în engleză sau franceză? De ce? Turca nu îi puteam cere să o cunoască, dar engleza e o limba oficială şi e limba utilizată în UEFA Champions League. Chiar şi cei de la Başakşehirspor i s-au adresat lui în engleză.

*De ce a vorbit româneşte? Pentru că s-a gândit că nu va înţelege nimeni. În subconştient a crezut că vorbind în limba lui şi a lui Haţegan nu îl va auzi nimeni şi nu îl va înţelege. A vrut să se ascundă. Asta este povestea acestui episod.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite