Halep, explicaţiile unei decizii-şoc: De ce şi-a concediat, brusc, antrenorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep (30 de ani) a început noul sezon de pe locul 20 în lume, cu obiectivul declarat de a reintra în Top 10. După o primă lună de tenis însă, „Simo“ a căzut pe 23 WTA.

Primii care au plătit pentru insuccesul de la Australian Open 2022, unde Halep nici măcar n-a egalat rezultatul de anul trecut, atingerea sferturilor, au fost antrenorii Daniel Dobre şi Adrian Marcu. 

Chiar dacă informaţia furnizată de Digi Sport, luni la prânz, n-a fost, deocamdată, urmată de un anunţ oficial al Simonei, e clar că lucrurile stau aşa. Mai ales că, în astfel de situaţii, apare imediat o dezminţire, dacă informaţia e eronată. Aşadar, rămâne doar o întrebare după această decizie dură luată de Halep: De ce? Până la explicaţiile Simonei, ne putem face, cât de cât, o imagine despre ceea ce a nemulţumit-o pe ea, analizând reacţiile ei din Australia, plus alte decizii luate de „Simo“, în trecut.

Mulţumirile adresate lui Cahill

Halep părea că e pe drumul cel bun, înainte de Australian Open 2022. Mai ales că a câştigat Melbourne Summer Set, turneu de pregătire înainte de primul Grand Slam al anului. Atunci însă, Simona a triumfat sub ochii lui Darren Cahill (foto), fostul ei antrenor, care a asistat la finala cu Kudermetova. De altfel, în discursul ei de după meci, constănţeanca a şi subliniat că prezenţa australianului a ajutat-o.

Cahill

„Mulţumiri staffului meu pentru că aceşti oameni sunt alături de mine, deşi ştiu că nu e uşor să lucreze cu mine. L-am văzut pe Darren (n.r. - Cahill) în tribune şi aş vrea să-i mulţumesc că a venit să mă vadă. Nu mai e antrenorul meu, dar e parte din familia mea“, a spus Halep. 

Dincolo de mulţumirile adresate lui Cahill, prima parte a declaraţiei Simonei, în care a admis că e un om dificil, a trădat tensiunile care existau deja între ea şi oamenii din staff. 

Dobre a fost „sac de box“ în 2019

Oamenii care o cunosc bine pe Simona au spus, nu o dată, că atunci când îşi alege antrenorul, ea caută, mai degrabă, un psiholog, un bun motivator, care să nu fie intimidat de numele Halep. 

Dobre

De pildă, Daniel Dobre (foto), care a fost singurul antrenor al Simonei în 2019, după prima plecare a lui Cahill, devenise un „sac de box“ al româncei, în momentele dificile ale meciurilor. Pentru că, pur şi simplu, se bloca, atunci când vedea că eleva lui scoate fum pe nări! Prin comparaţie, Darren Cahill, nu doar că avea curajul de a spune lucrurilor pe nume, inclusiv când Halep era furioasă - a ameninţat-o că pleacă după un episod petrecut, la Miami, când Simona s-a purtat urât cu el, în timpul unei reprize de on-court coaching! - dar chiar a reuşit să reducă, drastic, crizele de nervi ale Simonei, în timpul partidelor.

Aşadar, Darren a câştigat din plin încrederea şi respectul lui Halep, dar atât Daniel Dobre, cât şi Adrian Marcu, au eşuat la aceste capitole. Motiv pentru care au şi fost disponibilizaţi, la revenirea Simonei din Australia.

Precedentul Thierry van Cleemput

Nu e prima dată când Halep renunţă foarte repede la oameni din stafful ei. Actuala formulă, cu Daniel Dobre şi Adrian Marcu, a rezistat doar 4 luni. La începutul anului 2019, „Simo“ a renunţat la belgianul Thierry van Cleemput (foto), după un singur turneu, Qatar Total Open, în care a jucat finala: 6-3, 4-6, 3-6 cu Elise Mertens. După această înfrângere, constănţeanca a renunţat la van Cleemput, care n-a trecut de perioada de probă!

Cleemput

„Supărarea a plecat de la comportamentul lui van Cleemput din timpul meciurilor de la Doha. A avut o atitudine foarte rece şi, ce a deranjat-o cel mai mult pe Simona, obişnuia să dea din cap dezaprobator după execuţiile ratate ale acesteia. Simona obişnuieşte ca, în momentele mai dificile, să arunce priviri spre loja sa, iar mimica feţei lui van Cleemput nu i s-a părut potrivită, pentru că nu-i transmitea încredere, ci doar sentimente negativiste“, a explicat, la vremea respectivă, un om apropiat de Simona, sub protecţia anonimatului. 

De altfel, după ce a părăsit-o pe Simona, van Cleemput a explicat că nu exista „chimie“ între ei: „N-a fost o perioadă rea, dar nu pot să o ajut. Nu pot să-i ofer anumite lucruri sau nu ştiu cum să o fac. Amândoi am înţeles că ar fi o greşeală o colaborare“.

CITEŞTE ŞI:

Halep impune respect: Replica antrenorului care a fost întrebat despre o colaborare cu Simona

Halep, pusă de americani printre marile dezamăgiri din Australia: Ce au scris despre Simona

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite