CTP, contrazis de Halep: Ce spunea reputatul comentator, când Simona şi-a ales antrenorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP

Cristian Tudor Popescu a salutat alegerea Simonei, în septembrie 2021, când aceasta a hotărât să-l aducă în staff pe Adrian Marcu, după plecarea lui Darren Cahill.

Cristian Tudor Popescu avea mari aşteptări de la colaborarea Simonei cu Adrian Marcu, în perspectiva sezonului 2022.

În septembrie 2021, într-o intervenţie la Digi 24, reputatul comentator a lăudat decizia lui Halep de a apela la tehnicianul de 60 de ani, după plecarea lui Darren Cahill. 

CTP era convins că noul antrenor va reuşi chiar să aducă o schimbare în stilul de joc al Simonei. Doar că, această colaborare Halep - Marcu s-a dovedit a fi una falimentară. Pentru că, după cum „Adevărul“ a scris aici, fosta ocupantă a locului 1 WTA tocmai şi-a concediat antrenorii, renunţând atât la Adrian Marcu, cât şi la Daniel Dobre!

Ce a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi 24, în septembrie 2021?

*Adrian Marcu ar fi putut să o antreneze mult mai mult timp pe Simona, dacă nu ar fi intervenit acea decizie intempestivă a Simonei, din 2013, de a rupe colaborarea, decizie pe care acum, la maturitate, cred că Simona nu o mai consideră inspirată. Am discutat atunci cu Adi Marcu despre această despărţire şi, fără vreun resentiment şi cu generozitate, îmi spunea că Simona e un mare talent, că are o inimă mare şi că va face şi fără el o carieră pe măsură.

*Adrian Marcu, pe baza multei sale experienţe şi ştiinţe a tenisului şi a psihologiei jucătorului, inspiră respect şi are autoritate, ceea ce este foarte important în cazul Simonei, care, dacă simte că antrenorul este nesigur şi încearcă să o mobilizeze cu vorbe frumoase, „pozitive”, dar inconsistente, reacţionează impulsiv şi dur, cum s-a văzut în destule cazuri.

*Adrian Marcu ştie că Simona Halep are o vârstă, are 30 de ani, şi nu mai este atât de capabilă să facă meciuri lungi, epuizante, cu schimburi stânga-dreapta, foarte dure pentru ea. E logic să încerce să îi antreneze Simonei acest joc mai ofensiv, mai scurt. Nu neapărat cu veniri la fileu, cât cu agresivitate în jocul din spatele terenului.

*Dacă Simona îl va păstra în echipă pe Daniel Dobre, cred că va fi o nouă decizie inspirată a Simonei, pentru că este un conducător de antrenamente excelent, care îi poate fi de mare folos Simonei în continuare. Totul este să o ţină fizicul. Dacă o ţine, atunci cred că putem aştepta alte mari performanţe ale Simonei care să ne umple de bucurie.

CITEŞTE ŞI:

Halep a ieşit cel mai rău după Australian Open: Toate româncele, în urcare. Simona, în cădere liberă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite