EXCLUSIV Românii cuceresc Orientul: Daniel Isăilă se pregăteşte de plecare de la Astra. Ce echipă vrea să-l ia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De trei ani, campionatul din Emirate e dominat de Cosmin Olăroiu, care a luat titlul cu două formaţii diferite. Drept urmare, oficialii celorlalte echipe sunt în căutarea unui „nou Olăroiu“.

Cele şase trofee pe care Cosmin Olăroiu le-a cucerit cu Al-Ain şi Al-Ahli, din 2011 până acum, au avut un efect dublu. În primul rând, l-au transformat pe fostul tehnician al Stelei în cel mai bine plătit antrenor din zona Golfului Persic, cu un salariu stagional de cinci milioane de euro. Rezultatele lui Oli au fost însă de bun augur şi pentru restul antrenorilor din România.

Impresionaţi de ce a făcut Olăroiu, şefii celorlalte grupări din zonă le-au cerut impresarilor găsirea unui „alt Olăroiu“ în România. Drept urmare, în această vară, Reghecampf (Al-Hilal) şi Petrescu (Al-Arabi) au luat şi ei drumul Orientului Mijlociu.

Acum câteva zile, Ion Marin (Al-Dhafra) a ajuns şi el în Emirate, la echipa care ocupă locul 8 din 14 în prima ligă. Sunt şanse mari însă că, zilele viitoare, un alt tehnician român să ajungă şi el în Dubai.

Isăilă se bate cu Zenga

Antrenorul Astrei Giurgiu, Daniel Isăilă, e pe lista celor de la Al-Wasl, formaţie care în 2011-2012 a fost pregătită de Maradona.

În ultimele stagiuni, gruparea din Dubai a traversat o perioadă de criză, iar acum se află pe penultimul loc, retrogradabil, după patru etape. Impresarii le-au propus arabilor mai multe nume, printre care Zenga şi Isăilă, însă conducătorii clubului sunt mai degrabă interesaţi de tehnicianul Astrei, mai ales că Zenga n-a avut cine ştie ce rezultate, sezonul trecut, la Al-Jazira.

Rednic a fost la meciul Astrei

Al-Wasl a început deja negocierile cu Isăilă şi sunt şanse ca partida cu Viitorul din etapa a 10-a (duminică, ora 18.30) să fie ultima pentru antrenorul de 42 de ani pe banca giurgiuvenilor. De altfel, joi seara, Mircea Rednic s-a aflat în tribunele stadionului „Marin Anastasovici“ şi a urmărit partida Astra – RB Salzburg din Liga Europa.

După meci, patronul giurgiuvenilor, Ioan Niculae, a negat vehement venirea „Puriului“ în locul lui Isăilă, precizând că nu se pune problema demiterii actualului antrenor. Totuşi, în cazul în care Isăilă va ajunge la un acord cu Al-Wasl, Niculae nu-l va bloca pe tehnician, mai ales că nu-i poate oferi un salariu la fel de mare la Astra.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite