Arabii au scos cifrele catastrofale ale lui Reghecampf: „651 de zile de suferinţă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plecarea antrenorului de la Al-Wasl Dubai continuă să facă valuri în Emirate, jurnaliştii analizând mandatul său dezastruos, cu o serie de contraperformanţe istorice.

Laurenţiu Reghecampf (45 de ani) a antrenat de trei ori în zona arabă până acum şi două dintre aventurile sale s-au încheiat catastrofal, cu rezultate care i-au înfuriat pe suporterii echipelor pe care le-a pregătit.

Mai întâi, la Al-Hilal Riad din Arabia Saudită, „Reghe“ a intrat în istorie ca fiind primul antrenor român care a trecut pe la această grupare, fără să câştige vreun trofeu. Până la mandatul său, Ilie Balaci, Anghel Iordănescu şi Cosmin Olăroiu, cei trei români care antrenaseră Al-Hilal, câştigaseră diferite trofee cu această grupare, cea mai galonată din Arabia Saudită. „Reghe“ însă a fost concediat după două finale pierdute, în Liga Campionilor Asiei şi în Cupa Coroanei Prinţului.

La Al-Wahda din Emirate, fostul stelist a avut cea mai bună perioadă de-a sa de până acum, ca antrenor, în zona Golfului Persic. A câştigat Cupa Ligii, Supercupa Emiratelor de două ori, iar în campionat a terminat pe locul 2, la finalul sezonului 2017-2018. În contul acestor rezultate, „Reghe“ a ajuns, ulterior, la Al-Wasl Dubai, o altă formaţie din Emirate. Aici a fost instalat la data de 6 ianuarie 2019. Doar că mandatul său a fost un eşec total, unul despre care scriu ziarele din Emirate din ultimele zile, arătându-se surprinse că românul a rezistat atât de mult la Al-Wasl.

Procentajul victoriilor: 40%

Mai întâi, site-ul kooora.com a explicat, luni, că tehnicianul român a rămas la gruparea din Dubai până acum, salvat fiind de o clauză din contract. Care a expirat în această lună, moment în care Reghecampf s-a despărţit de Al-Wasl. Apoi, în ediţia de ieri, ziarul „Emarat Al-Youm“ a venit cu un articol amplu, în care a analizat mandatul lui Reghecampf la gruparea din Dubai. „651 de zile de suferinţă pentru suporterii lui Al-Wasl“ e titlul articolului în care sunt prezentate contraperformanţele fostului stelist.

„Antrenorul român a bifat o serie de eşecuri fără precedent. Mandatul său a inclus mai multe înfrângeri istorice, cu câte cinci goluri încasate de fiecare dată. Au fost cele două partide cu Shabab Al-Ahli în campionat şi în Cupa Preşedintelui, două înfrângeri cu Al-Zawraa din Irak în Liga Campionilor Asiei, alte două eşecuri cu Al-Ain şi, în fine, unul cu Sharjah“, scrie în articolul din „Emarat Al-Youm“. Mai departe, autorul textului prezintă cifrele românului, însă, în mod eronat, scrie că Reghecampf a fost pe banca celor de la Al-Wasl în 51 de meciuri. De fapt, au fost 55 de partide cu următorul bilanţ: 22 de victorii, 9 egaluri şi 24 de înfrângeri. Procentajul victoriilor? Doar 40%. 

„Reghecampf e al doilea cel mai longeviv antrenor din istoria celor de la Al-Wasl, de când campionatul din Emirate a devenit unul profesionist, în sezonul 2008-2009. El a rezistat 651 de zile în funcţie, fiind depăşit doar de argentinianul Rodolfo Arruabarrena, care a avut un mandat de 699 de zile, între 6 iunie 2016 şi 6 mai 2018. Doar că Arruabarrena a obţinut cele mai bune rezultate din istoria clubului, cu o clasare pe 2 în campionat, în 2017 şi alta pe 3, în 2018. De asemenea, a dus Al-Wasl în două finale de cupă, în 2018“, mai scrie în articolul amintit.

Toni Petrea îl aşteaptă la FCSB

Rămas fără angajament, Reghecampf e aşteptat acum la FCSB, unde şi-a trimis stafful încă din această vară, după ce arabii au vrut să micşoreze contractele colaboratorilor săi cu 40%. Aşa au ajuns Toni Petrea şi Thomas Neubert la formaţia bucureşteană, primul ca antrenor principal, iar neamţul ca preparator fizic. După victoria de luni seară, cu Academica Clinceni, Petrea a şi fost întrebat despre iminenta sosire a lui „Reghe“ la FCSB. „Eu n-am vorbit nimic nici cu Laur, nici cu ceilalţi din staff. Să vedem, viaţa ne poate oferi surprize. Am fost cu el foarte mult timp. Da, de ce să nu accept să fiu, din nou, secundul lui Reghecampf? Se poate întâmpla orice. Dacă va avea nevoie de mine, cu mare plăcere. Înseamnă foarte mult pentru mine. În cea mai mare parte din cariera mea, am fost alături de el“, a spus Toni Petrea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite