VIDEO Ceremonia oficială de la Arcul de Triumf, cu ocazia Zilei Naţionale a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1 decembrie
1 decembrie

Anul acesta parada de 1 Decembrie va fi una cu totul specială, din cauza pandemiei de coronavirus. Cetăţenii care în alţi ani luau parte la parada organizată în toată ţara, dar în special cea de la Arcul de Triumf, vor putea urmări ceremoniiile militare din faţa micilor ecrane.

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, marţi, în Piaţa Arcului de Triumf din Capitală, iar ceremonia de Ziua Naţională a început. Şeful statului a depus o coroană de flori în memoria eroilor, dar şi a victimelor pandemiei. 

 În alocuţiunea susţinută de Ziua Naţională, preşedintele Klus Iohannis a făcut referire la ceremonia restrânsă din cauza pandemiei.  

”În această piaţă care a fost martora atâtor sărbători, astăzi suntem mult mai puţini decât de obicei”, a afirmat şeful statului, precizând că ”niciodată în ultimele decenii n-am întâmpinat 1 decembrie cu atâta îngrijorare şi strângere de inimă”. 

”Criza sanitară ne obligă să marcăm Ziua Naţională în alte registre decât cele obişnuite”, a mai afirmat preşedintele. 

Şeful statului a depus o coroană de flori în memoria eroilor, dar şi a victimelor pandemiei. 

De asemenea, s-a ţinut un moment de reculegere. 

Din cauza pandemiei, ceremonia are loc în format restrâns, fiind prezenţi cel mult 400 de invitaţi, stabliţi de către organizatori. 

Accesul publicului în zonă este interzis, traficul rutier şi petonal fiind restriţionat temporar. 

Acest eveniment este afectat de restricţiile aflate în vigoare, aşa cum era de aşteptat. Faţă de alţi ani, când mii de oameni participau la parada de la Arcul de Triumf, acum va fi linişte. 

Ceremonia are loc anul acesta într-un cadru mult mai restrâns la care va lua parte şi preşedintele României, Klaus Iohannis. Vor fi trase 21 de salve de tun şi preşedintele va depune o coroană de flori, după care va susţine o alocuţiune. 

Toţi militarii de la paradă vor purta măşti de protecţie. Oamenii vor putea urmări parada la televizor şi online.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite