Ilfov este al doilea judeţ ce intră în scenariul roşu. Ce restricţii sunt aplicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
oameni restaurant foto shutterstock

Ilfov este al doilea judeţ care a intrat în scenariul roşu, după Satu Mare, incidenţa cazurilor ajungând azi la 3,06 la mie. Astfel, accesul la mai multe activităţi ar urma să se facă doar în baza certificatului verde, în baza unei hotărâri de guvern în acest sens, care a intrat în vigoare luni.

În prezent, în scenariul roşu se află Ilfov (3,06 la mia de locuitori) şi Satu Mare (3,28 la mia de locuitori). În scenariul galben sunt: Bucureşti, Timiş (2,77), Bistriţa-Năsăud (2,68), Bucureşti (2,57), Maramureş (2,49) şi Cluj (2,29).

Conform hotărârii de guvern de săptămâna trecută, în judeţele/localităţile cu o incidenţă între 3 şi 6 la mie, accesul la mai multe activităţi este permis doar în baza certificatului verde, care atestă că o persoană a fost vaccinată, are un test COVID negativ sau a trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru a putea intra în restaurante, localuri şi de a merge la evenimente publice şi private, concerte şi spectacole.

Îţi recomandăm să citeşti şi:

Cum poţi obţine certificatul verde, care este obligatoriu pentru accesul la diverse evenimente din localităţile unde rata de infectare trece de 3 la mie

Grupul de Comunicare Strategică: În ţară mai sunt libere doar 19 paturi la ATI pentru pacienţii cu COVID-19

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite