Grupul de Comunicare Strategică: În ţară mai sunt libere doar 19 paturi la ATI pentru pacienţii cu COVID-19

0
0
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Pe data de 20 septembrie, la ora 14:00 erau în România 1087 de paturi ATI pentru pacienţii de COVID-19, conform datelor postate în aplicaţia alerte.ms. Dintre acestea, 952 sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti nu mai există locuri libere pentru persoanele cu COVID-19, iar în România mai sunt libere doar 19 paturi.

Din numărul total de paturi, 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 (obstetrică-ginecologie, neonatologie, cardiologie etc.).

În Bucureşti erau avizate de DSP 237 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19, în prezent, toate fiind ocupate.

La nivel naţional sunt libere 19 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

„Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.” precizează reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

Situaţie paturi ATI destinate pacienţilor de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Arad – 1

Braşov -5

Constanţa – 1

Iaşi – 3

Sibiu – 3

Tulcea – 5

Vaslui - 1

Mai multe - Societate

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite