Zgonea vrea să îl reclame pe Băsescu la UE: „Sunt dezamăgit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri că le va scrie liderilor Uniunii Europene pentru a-i avertiza cu privire la „atitudinea nedemocratică manifestată de preşedintele Traian Băsescu“, care blochează instituirea unui nou Guvern.

„Sunt dezamăgit şi regret. Voi scrie tuturor preşedinţilor parlamentelor din UE cu privire la acest fapt şi această atitudine incalificabilă a preşedintelui statului român, care ne pune pe noi într-o situaţia delicată, într-o zonă instabilă, într-un moment în care România are nevoie de stabilitate, de încredere şi pe pieţele financiare, şi internaţionale, iar BNR are nevoie de un Guvern cu care să lucreze“, a spus Valeriu Zgonea.

El a arătat că va adresa scrisoarea în cursul zilei de miercuri şi că l-a informat pe premierul Victor Ponta că va întrepirnde această acţiune.

„Preocuparea noastră e să creăm locuri de muncă, să atragem investiţii, nu să ne războim între noi căutând tot felul de chichiţe constituţionale care nu există. Mi se pare o abordare profund neconstituţională cea pe care o face azi preşedintele, iar blocajul pe care îl face opoziţia, de fapt Traian Băsescu, că dânsul e liderul opoziţiei în România, încalcă toate regulile democratice şi toate cutumele stabilite în Parlament“, a susţinut el.

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că Parlamentul a respectat prevederile constituţionale privind procedura schimbării compoziţiei politice a Cabinetului.

„Noi am primit o scrisoare din partea prim-ministrului strict legată de obligaţiile constituţionale - articolul 85, alineatul 3, am procedat ca atare, am audiat miniştrii, am făcut un proiect de hotărâre, Guvernul Ponta a anunţat că păstrează acelaşi program de guvernare astfel încât obligaţiile constituţionale sunt îndeplinite“, a încheiat Valeriu Zgonea.

Citeşte şi:

Zgonea, despre riscul ca Băsescu să respingă miniştrii Guvernului Ponta III: Te poţi aştepta la orice de la el

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că Traian Băsescu este un jucător politic pe plan intern de la care „te poţi aştepta la orice“. Declaraţia vine în contextul în care Traian Băsescu a declarat că ia în calcul contestarea la CCR a deciziei de învestire.

Surse: Ponta nu schimbă programul de guvernare şi aşteaptă decizia CCR

Liderii USD au decis ca Executivul să nu schimbe programul de guvernare, ci să aştepte decizia Curţii Constituţionale (CC) privind validarea noului Guvern, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite