Sebastian Ghiţă îi răspunde ministrului Ghinea: Un diletant care nu înţelege nimic!

Sebastian Ghiţă îi răspunde ministrului Ghinea: Un diletant care nu înţelege nimic!

Sebastian Ghiţă FOTO Eduard Enea

Deputatul independent Sebastian Ghiţă, pomenit în scrisoarea deschisă trimisă de Cristian Ghinea lui Victor Ponta în care îl acuză de dezastrul de la fondurilor europene, ca fiind vinovat de problemele cu sistemul IT de prevenire a fraudelor reacţionează dur la adrea ministrului Fondurilor europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Cristian Ghinea nu întelege nimic din ceea ce înseamnă mecanismul absorbţiei fondurilor europene. România a pierdut deja 6 miliarde de euro şi anul acesta va pierde încă 3 miliarde. Responsabili sunt păcălicii care se pretind tehnocraţi numiţi Răducu şi Ghinea. Totodată sunt deja convins că în Ministerul Fondurilor Europene Ghinea e păcălit de dimineaţa până seara. Funcţionarii deja s-au prins ca au ca şef un diletant. Un necunoscător al instituţiilor statului român şi un nepregătit. E imposibil să fii un bun ministru dacă tu nu cunoşti mecanismele naţionale şi pe cele din UE. Sunt de acord că România are nevoie de un Sistem Informatic Integrat pentru a facilita şi controla lansarea apelurilor de proiecte, depunerea proiectelor, analiza acestora precum şi contractarea şi controlarea acestora. MFE nu are astăzi un astfel de sistem informatic. Deci nu prea văd ce sistem a facut Ghiţă la MFE. Cu toate acestea, am declarat încă de acum 3 ani, în fiecare an, că România nu va mai putea gestiona miliardele de la UE cu pixul şi cu foaia. Oricând doreşte domnul Ghinea îi pot explica ce înseamnă un sistem informatic ce poate ajuta absorbţia, unde s-au construit în România astfel de sisteme în ultimii 10 ani şi cum pot fi integrate acele componente. Până atunci însă doresc sa-i spun că mulţi dintre noi ne-am săturat să vedem cum foloseşte răutatea şi minciunile pentru a-şi ascunde incompetenţa“, a spus Sebastian Ghiţă pentru ştiripesurse.ro. 

„Acesti tehnocraţi n-au pornit încă nici un proiect european. Nu s-a luat nici un ban de la UE. Şi nici nu vor lua anul acesta. Între timp majoritatea firmelor româneşti din IT se afla aproape de faliment. Mulţumită acestor incapabil în 12 luni România nu va mai avea industrie IT. Vom rămâne o ţara care furnizează mulţi angajaţi IT unor multinaţionale IT. Să ne mai lase Ghinea cu datul din gură şi răspânditul urii şi să pună mâna la muncă. M-am cam săturat de oamenii aştia care vor să fie şefi şi miniştrii dar nu ştiu să facă nimic.”, a mai declarat deputatul Sebastian Ghiţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările