Purtătorul de cuvânt al UDMR, după declaraţiile lui Orban: Să nu folosească comunitatea maghiară în luptele interne ale PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hegedus Csilla FOTO Facebook
Hegedus Csilla FOTO Facebook

Purtătorul de cuvânt al UDMR Hegedus Csilla a transmis că partidul respinge acuzaţiile făcute de Ludovic Orban şi spune că liderul PNL „nu s-a pregătit” suficient pentru vizita din Harghita, acolo unde el a declarat că UDMR vrea să-şi ţină electoratul dependent.

„Ludovic Orban este într-un turneu de campanie în Ţinutul Secuiesc şi trebuie să vedem că din păcate nu a fost suficient de pregătit pentru vizită, de altfel, declaraţia stereotipurilor prosteşti de ieri. UDMR respinge acuzaţiile şi cere să nu mai folosească comunitatea maghiară în luptele interne ale partidului naţional liberal. Muncim să dezvoltăm Ţinutul Secuiesc, să dezvoltăm Transilvania şi nu vrem să auzim prelegeri şi stereotipuri prosteşti de la politicienii români care îşi aduc aminte doar că Széklyland există în campania electorală”, a transmis purtătorul de cuvânt al UDMR pe Facebook. 

Mesajul transmis de purtătorul de cuvânt al UDMR vine după ce liderul PNL, Ludovic Orban, afirmat că judeţul Harghita a fost „cam ocolit de investiţii” şi că liderii din administraţia locală „nu prea şi-au dorit astfel de investiţii”, deoarece UDMR „îşi ţine mai uşor alegătorii, dacă ei sunt dependenţi” şi a cerut filialei PNL atragerea electoratului UDMR, scrie News. El a mai declarat că UDMR funcţionează ca un partid ciudat, e de fapt o asociere de partide şi alte tipuri de formaţiuni, un singur partid e greu să îi reprezinte pe toţi”. Despre guvernarea alături de partid a spus că este complicată, însă formaţiunea sa a mai guvernat alături de partidul minoritar şi „de regulă UDMR e un partener care îşi respectă cele mai multe înţelegeri, angajamente pe care şi le ia împreună cu partenerii de coaliţie. Referitor la existenţa unor proiecte finanţate de Ungaria în judeţe din Transilvania, liderul liberal consideră că iniţiativele nu sunt de natură a afecta securitatea naţională, întrucât fondurile nu se pot acorda pe criterii etnice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite