Preşedintele PNL , despre proiectele finanţate în România de Ungaria: Nu poate fi acordat acest ajutor pe criterii etnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook Ludovic Orban
Foto Facebook Ludovic Orban

Ludovic Orban susţine, referitor existenţa unor proiecte finanţate de Ungaria în judeţe din Transilvania, că fondurile nu se pot acorda pe criterii etnice.

 „Nu poate fi acordat acest ajutor pe criterii etnice. Dacă se derulează un astfel de program de sprijin, el trebuie să se deruleze către orice fel de cetăţeni români, indiferent că este de etnie maghiară sau că este român sau că este german”, a declarat Ludovic Orban, la Covasna, potrivit News.ro.

Liberalul consideră că iniţiativele nu sunt de natură a afecta securitatea naţională.

 ”Atâta timp cât nu se dă cu dedicaţie numai către cetăţenii români de etnie maghiară, nu se operază o discriminare şi, încât are efecte, nu văd că este afectată siguranţa naţională. Dacă ar fi fost afectată siguranţa naţională, probabil, am fi primit averstimente din partea instituţiilor care au competenţe să vegheze la siguranţa naţională”.

Guvernul condus de Viktor Orban a investit, prin intermediul unui ONG, sume importante de bani pentru proiecte derulate în judeţele din România în care se află comunităţile maghiare, potrivit France24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite