PNL deplânge condamnarea lui Fenechiu: „E o mare pierdere pentru partid“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat joi că Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani cu executare, este o mare pierdere pentru PNL, dar că speră că va rămâne apropiat partidului în continuare.

„Liberalii îşi menţin punctul de vedere de a nu comenta deciziile instanţelor, chiar dacă din perspectivă umană pot să-mi exprim regretul că cineva trece printr-o astfel de experienţă. Pentru PNL este o mare pierdere, Relu Fenechiu fiind un om politic cu experienţă şi care a pus bazele multor proiecte liberale. Fenechiu a fost alături de partid şi când PNL a trecut prin vremuri grele de opoziţie, dar şi când a trebuit să-şi îndeplinească obiectivele de guvernare“, a declarat Cristina Pocora, pentru Mefiafax.

Vocea partidului condus de Crin Antonescu a mai spus că Relu Fenechiu a condus exemplat ministerul Transporturilor. „De altfel, prin activitatea sa la conducerea Ministerului Transporturilor a dat dovadă de profesionalism, lucru recunoscut de toată lumea, ne aducem aminte de deblocarea fondurilor europene pe Transporturi. Ne exprimăm speranţa că Relu Fenechiu va trece cu bine prin această încercare în plan personal şi va rămâne apropiat PNL“, a mai spusPocora.

Magistraţii Curţii Supreme l-au condamnat joi pe fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”, în care a fost găsit vinovat pentru corupţie. Instanţa a menţinut astfel decizia anterioară dată de completul de trei judecători al aceleiaşi Curţi. Fenechiu se află la Iaşi. Alături de el sunt Cristian Adomniţei şi Marius Dangă.

Relu Fenechiu a aşteaptat sentinţa judecătorilor Curţii Supreme în Iaşi, la vila personală din cartierul rezidenţial „I. C. Brătianu“ ridicat de firmele sale de construcţii, în zona Bucium, din extremitatea estică a oraşului.

Imediat după ora 13.00, la vila lui Fenechiu au sosit, pentru a-i fi alături în momentul pronunţării sentinţei, Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, şi Marius Dangă, viceprimarul Iaşiului, ambii membri importanţi ai filialei PNL Iaşi.

Relu Fenechiu trebuie să se prezinte în cel mai scurt timp cu putinţă la o secţie de Poliţie din Iaşi.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:
 

Sentinţă în „Dosarul Transformatorul“:  Ministrul Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Ponta, interimar la Transporturi

Instanţa Supremă a anunţat vineri după-amiază decizia în dosarul „Transformatorul“, în care ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este acuzat că ar fi cumpărat transformatoare vechi pe care le-ar fi vopsit şi vândut către Electrica Moldova. Ministrul a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci magistraţi al Curţii Supreme

Relu Fenechiu, la un pas de sentinţă. Pledoariile finale, pe 4 iulie 2013

Curtea Supremă a judecat miercuri un nou termen în dosarul „Transformatorul” în care ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este acuzat că ar fi cumpărat transformatoare vechi pe care le-ar fi vopsit şi apoi le-ar fi vândut societăţii Electrica Moldova. Instanţa Supremă a anunţat că va asculta pledoariile finale pe 4 iulie 2013 după care va da sentinţa.

 Relu Fenechiu, trimis în judecată de DNA

Radu Fenechiu este inculpat în dosarul „Transformatorul", după afaceri dubioase dintre firmele controlate de acesta şi Electrica Moldova. 

  Relu Fenechiu: "În această ţară se fură în continuare mult prea mult"

 Proaspătul ministru al Transporturilor, judecat pentru fapte de corupţie în dosarul "Transformatorul", a criticat organigrama instituţiei pe care o conduce şi a ameninţat cu concedierea subordonaţii care nu corespund schemei postului.



 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite