Marcel Vela, discuţie cu comisarul european pentru Afaceri Interne, pe tema viitorului Pact privind migraţia şi azilul/ Aderarea la Schengen, subiect abordat

Marcel Vela, discuţie cu comisarul european pentru Afaceri Interne, pe tema viitorului Pact privind migraţia şi azilul/ Aderarea la Schengen, subiect abordat

Marcel Vela Foto Gov.ro

Ministerul de Interne, Marcel Vela, a avut, marţi, o discuţie cu comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, pe tema viitorului Pact privind migraţia şi azilul, pe care Comisia Europeană intenţionează să-l lanseze în perioada următoare. De asemenea, s-a discutat despre aderarea României la Spaţiul Schengen.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a avut o discuţie, în sistem videoconferinţă cu doamna Ylva Johansson, Comisar european pentru Afaceri Interne. Principala temă de discuţie a fost viitorul Pact privind migraţia şi azilul, document programatic pe care Comisia Europeană intenţionează să-l lanseze în perioada următoare. Ministrul român a salutat intenţia Comisiei Europene de a relansa discuţiile în domeniul migraţiei şi azilului, domeniu extrem de important pentru toate statele membre şi pentru Uniune, în ansamblul său. De asemenea, a prezentat aspectele de interes pentru ţara noastră, subliniind obiectivul major al României pentru aderarea la spaţiul Schengen, în condiţiile în care ţara noastră îndeplineşte toate criteriile de aderare încă de acum 11 ani”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne, printr-un comunicat de presă.

Mai mult, a fost subliniat faptul că poliţiştii de frontieră de la graniţele interne cu Bulgaria şi Ungaria ar fi mult mai folositori la frontierele externe ale Uniunii Europene sau în sprijinul misiunilor Frontex.

”În acest context, domnul Ion Marcel Vela a amintit participarea substanţială a Ministerului Afacerilor Interne la protejarea frontierei externe a Uniunii Europene şi la operaţiunile comune de combatere a migraţiei ilegale şi a activităţilor infracţionale conexe. La rândul său, doamna Ylva Johansson a fost foarte interesată de punctul de vedere al autorităţilor române cu privire la anumite elemente ale viitorului Pact privind migraţia, solicitând, de asemenea, sprijinul României în negocierile care vor urma la nivelul UE cu privire la acest document şi subliniind faptul cã aşteptările românilor legate de aderarea la spaţiul Schengen sunt legitime”, a mai transmis MAI.

În final, cei doi demnitari au convenit continuarea discuţiilor cu ocazia unei vizite oficiale pe care doamna comisar o va efectua la Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: