Iohannis se implică în desemnarea comisarului european din partea României: Când revin în ţară o să încep câteva discuţii

Iohannis se implică în desemnarea comisarului european din partea României: Când revin în ţară o să încep câteva discuţii

Klaus Iohannis. FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat faptul că se va implica în procesul de desemnare a noului comisar european din partea ţării noastre şi a conturat un profil al acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ne-am întâlnit, am discutat despre desemnarea comisarului european. Doamna preşedinte desemnată Ursula von der Leyen este foarte îngrijorată pentru situaţia care s-a creat. Când revin în ţară o să încep câteva discuţii să căutăm soluţii”, a afirmat Klaus Iohannis.
 
Întrebat care ar trebui să fie profilul comisarului european desemnat de România, preşedintele Iohannis a precizat: „Unul bun, dar e clar că avem nevoie de o persoană integră, care are cunoştinţele necesare pentru a umple poziţia de comisar european, o persoană care sigur ar reprezenta şi România în Comisie într-un sens pozitiv. Avem oameni competenţi”.
 
De asemenea, Klaus Iohannis a subliniat că Ursula von der Leyen a solicitat ca propunerea României pentru funcţia de comisar să fie femeie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările