Ciucă, despre măsurile pentru criza energetică: Scopul este să protejăm consumatorul vulnerabil şi să luăm măsuri ca economia să nu fie afectată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a evitat să răspundă cu privire la măsurile anunţate de PSD pentru creşterea preţurilor la energie electrică şi gaze, argumentând că la nivelul guvernului au fost discutate mai multe propuneri ce urmează să fie analizate în şedinţa de astăzi a coaliţiei.

Întrebat ce părere are de măsurile anunţate de PSD, premierul Nicolae Ciucă a declarat că „la nivelul guvernului au fost discutate mai multe propuneri ce vor fi analizate în şedinţa de azi”. 

Ciucă a explicat că scopul măsurilor este protejarea consumatorilor şi aplicarea unor măsuri prin care economia să nu fie afectată. „Scopul este să protejăm consumatorul vulnerabil, să protejăm instituţiile vulnerabile, să luăm măsuri astfel încât economia românească să poată să funcţioneze şi să nu fie afectată de creşterea preţurilor la energie şi gaze”, a mai explicat Ciucă. 

„De asemenea, am luat măsuri ca instrumentele statului să îşi desfăşoare activitatea şi să verifice toate companiile care furnizează energie electrică şi gaze şi care nu au participat legea consumatorului vulnerabil şi în felul acesta activităţile s-au desfăşurat săpt trecută, astăzi şi vor continua să se desfăşoare cu corectitudine şi fermitate, astfel încât să fim siguri de aceste măsuri”, a mai informat premierul Nicolae Ciucă. 

„Măsurile care au vizat perioada de după 31 martie au fost prezentate în sensul de a asigura continuitatea celor care deja produc efecte prin legea consumatorului vulnerabil, iar cele care sunt propuse de la 1 februarie se refereau la celelate măsuri pe care putem să le luăm să diminuăm impactul creşterii”, a mai completat premierul. 

Şeful Executivului a adăugat că liderii coalitiei de guvernare vor discuta toate elementele astăzi, în şedinţa de coaliţie. 

Înaintea şedinţei de coaliţiei anunţate astăzi, Ştefan Radu Oprea a prezentat mai multe măsuri în privinţa creşterilor de preţuri pentru energie şi gaze, cu care merg social-democraţii în şedinţa coaliţiei. Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, „dacă acest pachet s-ar aplica din februarie, ceea ce ar cuprinde factura din ianuarie, ar însemna ca toţi consumatorii casnici din România, instituţiile publice, companiile mici şi mijlocii să beneficieze, infrastructura critică să beneficieze de scăderi substanţiale la preţul facturilor la energie şi la gaze”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite