Ciucă: „90% dintre medicii de familie sunt vaccinaţi. Cel mai elocvent exemplu de încredere în ştiinţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Guvernul României
FOTO: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a aflat, după întâlnirea cu reprezentanţii medicilor de familie, că 90% dintre aceştia sunt vaccinaţi. Şeful Executivului a precizat că vor fi asigurate resursele necesare astfel încât sistemul sanitar să facă faţă efectelor pandemiei, iar consultările cu specialiştii trebuie să rămână o constantă în gestionarea crizei sanitare.

„Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor medicilor de familie, cei mai aproape de cetăţeni şi cei care cunosc bine comunităţile locale”, a spus premierul joi, în deschiderea şedinţei.

„Am aflat că peste 90% dintre medicii de familie sunt deja vaccinaţi, ceea ce este un lucru îmbucurător. Este de subliniat faptul că  acesta poate fi considerat cel mai elocvent exemplu de încredere în ştiinţă al celor care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu”, a mai precizat premierul. 

Nicolae Ciucă a oferit asigurări că Executivul va pune la dispoziţia sistemului medical resursele necesare pentru a face faţă pandemiei.

„La nivelul Guvernului, vom asigura resursele necesare pentru a susţine sistemul sanitar să facă faţă efectelor pandemiei, iar consultările cu specialiştii trebuie să rămână o constantă în gestionarea crizei sanitare”, a mai spus prim-ministrul.

Totodată, Ciucă a transmis că acţiunile medicilor de familie, „prin implicarea lor în extinderea capacităţii de testare a pacienţilor, aplicarea tratamentului şi monitorizarea persoanelor cu forme uşoare ale bolii, precum şi informarea cetăţenilor cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, constituie măsuri care se impuneau pentru a putea face faţă valului cinci al pandemiei”. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite