Câţi morţi aveţi pe conştiinţă, domnule Florin Cîţu?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza obsesiei PNL, ca Florin Cîţu să rămână premier, nu avem un guvern valid, şi nici perspective pentru următoarele zile. În lipsa unui guvern valid, nu se pot lua decizii rapide şi importante prin OUG-uri, pentru gestionarea pandemiei, pentru sprijinul consumatorilor vulnerabili în faţa iernii care se apropie. Obtuzitatea politică a PNL şi a lui Cîţu, ne costă azi vieţi omeneşti, iar când iarna va da buzna peste noi vor îngheţa în case.

Încă nu se poate estima câţi români vor muri de frig.

PNL se obstinează să-l menţină pe Florin Cîţu premier

Deşi 81 parlamentari, peste majoritatea de 234 au votat împotriva lui la moţiunea e cenzură. De noaptea minţii! Să presupunem, totuşi, că la a doua desemnare, după săptămâni pierdute, guvernul minoritar condus de Cîţu va trece de parlament. Şi? După câteva săptămâni va fi demis prin moţiune de cenzură semnată de USR şi AUR, de data aceasta. Ce se întâmplă cu morţii din ATI sau de frigul din case? Vor fi mai puţini sau mai mulţi? Ce se întâmpla cu propunerile legislative, inclusiv OUG-uri, ajunse în parlament? Cine le va vota?

Şi asocierea cu PSD nu are nicio şansă. Tabăra Orban va părăsi PNL, iar PSD va cere, pe bună dreptate, să dea premierul. Având un număr dublu de parlamentari, comparativ cu PNL.

Este posibil să ne îndreptăm spre alegeri anticipate, pentru că PSD şi AUR stau foarte bine în sondaje.

Cine va vota un guvern minoritar PNL-UDMR, condus de Florin Cîţu?

Doar aripa PNL-Cîţu şi UDMR, circa 130 de voturi. Aceasta este susţinerea în parlament pentru care Florin Cîţu riscă vieţile românilor, nefiind în situaţia să gestioneze pandemia, cu puteri depline.

Inconştienţa de a merge mai departe cu guvernul Cîţu, după ce a fost respins cu o majoritate de 81 de voturi, este o nebunie produsă de  oameni cărora puterea le-a luat minţile. Şi cărora nu le pasă de morţii din ATI.

Ce urmează

USR se va duce în parlament cu un guvern monocolor USR. Probabil va fi picat în parlament. Urmează o nouă desemnare, mai trec 10 zile, şi nu se ştie dacă următorul guvern va fi votat în parlament. În tot acest timp urmează săptămâni negre pentru români.

  • Pandemia produce peste 16.000 infectări  şi 300 de morţi pe zi.
  • Spitalele şi secţiile ATI sunt pline, nu mai pot face solicitărilor bolnavilor de COVID.
  • Mii de blocuri, zeci de mii de cetăţeni stau în frig, la 5 grade, doar în Bucureşti.
  • Inflaţia a trecut de 6%, multe bunuri de strictă necesitate  au devenit inaccesibile cetăţenilor obişnuiţi.
  • Sute de şcoli s-au închis din cauza frigului, la jumătatea lui octombrie. Ce se va întâmpla în plină iarnă?
  • Cum şi când se va face testarea în şcoli, pentru a nu deveni focare de infecţie? Nu se ştie. Nimeni nu spune ceva precis.
  • PNRR nu poate fi aprobat, în lipsa unui guvern valid. Speranţele pe care ni le pusesem în banii din PNRR se năruie acum.
  • Carantinarea Capitalei şi a judeţului Ilfov, introducerea certificatului verde  nu se fac, deşi rata de infectare a trecut de 16 la mie. Nu există persoane în conducerea statului care să-şi asume această decizie grea.
  • România cere ajutor umanitar în Europa, pentru că nu mai face faţă pandemiei.

Concluzie

În loc să priceapă în ce condiţii grele suntem, puşi să numărăm morţii din spitale, guvernarea PNL-Cîţu este obsedată de păstrarea premierului Cîţu. Indiferent câţi morţi ne va costa această obsesie.

Că PNL va avea soarta PNŢCD nu este o consolare pentru români. Ne costă prea mulţi morţi !

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite