Băsescu, atac la Arafat: Nu lăsaţi ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui Arafat! Nu poate coordona lucid în situaţii de criză

Băsescu, atac la Arafat: Nu lăsaţi ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui Arafat! Nu poate coordona lucid în situaţii de criză

Traian Băsescu, FOTO Sever Gheorghe

Traian Băsescu, europarlamentar PMP, susţine că Raed Arafat nu poate reacţiona eficient în momente de criză şi „nu este capabil să ajungă la punctul în care se transformă într-o maşinărie umană lucidă”. Fostul preşedinte îi somează guvernanţi să nu lase ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Domnule doctor Arafat, nu-ţi vreau răul! Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, i se mai spune ISU.  Este o structură militarizată care are ca obiectiv fundamental al activităţii «eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă». În criza Covid-19, ISU gestionează locurile disponibile la ATI şi mijloacele de transport destinate bolnavilor aflaţi în situaţie critică. Cât timp au fost 200 de bolnavi pe cele circa 1100 de locuri de la ATI nu au fost probleme.  Când s-a ajuns la 1000 de bolnavi pe circa 1100 de locuri, ISU a ajuns la «performanţa» de a nu îi transfera în timp util pe cei şase bolnavi de la Timişoara, pe locurile disponibile din alte spitale, ceea ce a dus pur şi simplu la uciderea a şase oameni din spitalul bramburitului doctor Mustea”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Traian Băsescu.

Potrivit acestuia, „s-a ajuns la un moment de criză pentru care era necesar un cap limpede care să dirijeze misiunea de salvare a celor şase bolnavi”.

„La fel s-a întâmplat în Apuseni, cu ocazia prăbuşirii avionului pilotat de Iovan, care trebuia să asigure un transport pentru un transplant de inimă. La fel s-a întâmplat la Colectiv, unde lipsa unui cap limpede a îndepărtat salvările private şi a accentuat harababura organizatorică. La fel s-a întâmplat la accidentul cu elicopterul prăbuşit pe lacul Siutghiol din Mamaia. Concluzie, Arafat este foarte bun pentru achiziţii de salvări vopsite în roşu sau pentru funcţia de purtător de cuvânt şi de imagine tv. Pentru acţiune în situaţie de criză, ISU are nevoie de un cap limpede”, a mai scris Băsescu.

Fostul preşedinte consideră că „Arafat nu este capabil să ajungă la punctul în care se transformă într-o maşinărie umană lucidă, care acţionează cu exactitate şi eficienţă”.

„Guvernanţilor, vă rog, gândiţi-vă că mâine putem avea un cutremur devastator. Nu lăsaţi ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui Arafat. Nu poate acţiona exact şi eficient în condiţii de presiune, de criză, nu poate coordona lucid în situaţii de criză. Dacă ţineţi să-l faceţi ceva, faceţi-l ministrul culturii, ministrul lucrărilor publice, director de investiţii la ISU, director de imagine sau purtător de cuvânt, dar nu gestionar al situaţiilor de urgenţă. Nu-ţi vreau răul doctore”, a mai scris Băsescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările