Suedia trece în lockdown parţial pentru prima oară de la începutul pandemiei

0
0
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ţara nordică va introduce restricţiile începând cu 20 noiembrie, aceasta fiind prima formă de lockdown anunţată de suedezi de la începutul pandemiei.

"Ne confruntăm cu o situaţie care poate deveni foarte gravă. Riscăm să ajungem în poziţia în care am fost în primăvară", este declaraţia premierului Stefan Lofven, citat de Bloomberg.

Astfel, autorităţile au luat decizia ca toate localurile care vând băuturi alcoolice să se închidă la ora 22:30, începând cu data de 20 noiembrie. De asemenea, în ultima perioadă, în 13 din cele 21 de regiuni ale Suediei au fost emise recomandări pentru locuitori, inclusiv evitarea contactului fizic cu persoanele din afara locuinţei.

Aceste recomandări nu au prea avut efect însă, ţara confruntându-se cu un record în ceea ce priveşte numărul de infectări în ultimele 7 zile, spitalele începând şi ele să înregistreze numere mari de internări. Numărul pacienţilor de la ATI s-a dublat în ultimele 10 zile.

Lofven a anunţat că nu va ezita să introducă restricţii mai severe, care să limiteze întrunirile publice, în cazul în care recomandările nu vor fi respectate şi nu vor avea rezultat. 

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite