SRI: Ameninţările la adresa securităţii naţionale din Banat vizează migraţia

SRI: Ameninţările la adresa securităţii naţionale din Banat vizează migraţia

FOTO Shutterstock

Membrii Comisiei parlamentare SRI au călătorit la Timişoara, în această săptămână, pentru a discuta cu conducerea SRI a Direcţiei Regionale de Informaţii (DRI) Banat. În cadrul întâlnirii a fost abordat subiectul privind pericolele la adresa securităţii naţionale administrate în zonă, acestea având în prim-plan migraţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am remarcat că cele mai importante riscuri la adresa securităţii naţionale gestionate în cadrul Direcţiei regionale din zona Banatului sunt pe linia migraţiei. Conducerea unităţii a prezentat Comisiei cum au acţionat, de exemplu, într-un caz pe graniţa dintre Serbia şi Ungaria, pentru destructurarea unor reţele specializate în traficul de migranţi. A fost un caz în care SRI a acţionat cu succes”, a afirmat joi, senatorul Cristian Chirteş, liderul Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, menţionat într-un comunicat de presă.   
 
Senatorul Chirteş a menţionat că s-a discutat şi despre un eveniment recent, care s-a petrecut în acest an, în luna aprilie, când cu ajutorul SRI, a fost găsită şi destructurată o importantă grupare de traficanţi de arme, de valută falsă şi de droguri. 
 
„O altă temă abordată la şedinţă a fost ameninţarea teroristă. Conducerea SRI Timiş a relatat Comisiei despre activitatea pe care au desfăşurat-o în cazul unei femei din Arad care s-a autoradicalizat, treptat, pe parcursul a cinci ani, iar în anul 2020 a fost acuzată de propagandă teroristă şi condamnată. Preşedintele Comisiei a declarat că discuţiile au vizat şi problematica atacurilor cibernetice. În contextul conflictului ruso-ucrainean, România a fost vizată recent de o serie de atacuri cibernetice, unul dintre site-urile blocate de hackerii ruşii fiind şi cel al aeroportului din Timişoara”, se mai precizează în comunicat.   
 
De asemenea, Cristian Chirteş a afirmat că „instituţiile publice şi cele private trebuie să-şi întărească măsurile de securitate cibernetică”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările