SRI, după ce Stelian Ion a acuzat că ar fi în spatele numirii lui Licu la CCR: Constatăm atacuri sistematice la adresa Serviciului

0
0
sri foto news

Serviciul Român de Informaţii cataloghează afirmaţiile deputatului Stelian Ion legate de o posibilă implicare a instituţiei în numirea lui Bogdan Licu în funcţia de judecător CCR drept parte a unei campanii de atacuri asupra SRI şi infirmă orice legătura cu numirile noilor judecători constituţionali.

"Numirile în funcţiile de judecători în această instanţă sunt apanajul exclusiv al partidelor politice, în conformitate cu un set de criterii care nu au legătură cu rolul instituţional al SRI. Invocarea instituţiei noastre în acest context este gratuită, nu are legătură cu realitatea, cu normele unui stat de drept ori cu misiunea Serviciului", a transmis SRI printr-un comunicat de presă.

Serviciul mai spune că a constatat atacuri sistematice la adresa conducerii sale şi încercări de atragere în disputa politică actuală.

"Serviciul nu este la prima astfel de campanie şi îşi menţine determinarea în apărarea cetăţenilor şi a valorilor constituţionale. Aceste declaraţii politice nu au legătură cu valorile constituţionale apărate şi promovate de SRI", se mai arată în comunicat.

Reacţia SRI vine după ce marţi, când Camera Deputaţilor a votat numirea lui Bogdan Licu în funcţia de judecător CCR, deputatul USR Stelian Ion a declarat în plen: "Este foarte trist că se vine cu asemenea propunere care vine dintr-o susţinere a unei forţe apolitice, a unei forţe care ţine mai degrabă de servicii, de SRI, cât de partide politice. E o dovadă a slăbiciunii statului, oamenilor politici şi a puterii arogată în mod nelegitim - SRI. Nu sunt îndeplinite condiţiile legale cu privire la candidatura PSD. Aveam odinioară judecători la CCR de anvergură. În ultima perioadă, cu mici excepţii, partidele au preferat, însă, să numească doar cozi de topor, pe criterii strict politice”.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri