REPORTAJ Dupa 31 de ani. Rănile nevindecate ale Revoluţiei: „Vreau să aflu cine l-a omorât“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au împlinit 31 de ani de când România se descătuşa de comunism, plătind preţul libertăţii cu 1166 de vieţi. An de an, familiile şi apropiaţii celor care n-au supravieţuit celui mai sângeros decembrie din istoria noastră recentă merg la cimitir să-şi comemoreze eroii. Am mers şi noi la Cimiritul Eroilor pentru a asculta gândurile lor despre trecut şi despre prezent.

Şi anul acesta, în ciuda pandemiei, câteva zeci de oameni au participat pe 21 decembrie, la Cimitirul Eroilor Revoluţiei din Bucureşti, la comemorarea martirilor care au făcut posibilă căderea comunismului şi instalarea democraţiei în România după 1989.

Titulaturile de eroi sau martiri nu încălzesc, însă, familiile îndurerate în urma pierderii lor, iar golurile se adâncesc de amărăciune cu fiecare an în care adevărurile despre crimele de la Revoluţie rămân nespuse, iar democraţia prosperă la care visau cei ce nu mai sunt se dovedeşte a fi o glumă proastă.

Despre durerile, dezamăgirile şi speranţele lor am vorbit la Cimitirul Eroilor cu o mamă care şi-a pierdut fiul, o soră care şi-a pierdut fratele cel mare şi o fiică ce nu şi-a cunoscut niciodată tatăl. Poveştile lor le aflaţi în reportajul de mai jos.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite