Lista ţărilor cu risc epidemiologic. Grecia, Turcia şi Bulgaria sunt în zona verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea ţărilor sunt în zona verde - foto Aeroport Cluj-Napoca
Majoritatea ţărilor sunt în zona verde - foto Aeroport Cluj-Napoca

Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată şi publicată joi, 17 iunie. Majoritatea ţărilor sunt în zona verde, dar mai sunt 22 de state ce se confruntă cu un număr semnificativ de infectări cu SARS-CoV-2.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a publicat lista cu clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, conform Hotărârii nr. 40 din 17.06.2021 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, în zona roşie se încadrează 22 de ţări, printre care India, Marea Britanie, Argentina, Columbia, Brazilia şi Africa de Sud.

În zona galbenă sunt 11 ţări, printre care Emiratele Arabe Unite, Georgia şi Tunisia.

În zona verde se regăsesc cele mai multe ţări, inclusiv majoritatea statelor care sunt preferate de români pentru vacanţele de vară. Astfel, în această zonă sunt incluse Grecia, Turcia, Spania, Franţa, Statele Unite ale Americii, Canada, Italia, Austria, Germania, Bulgaria şi Israel.

România este, de asemenea, incclusă pe lista verde cu o rată a incidenţei infectărilor la 1.000 de locuitori de 0,1.

Citeşte şi:

Înalta Curte anulează o hotărâre a CNSU din februarie privind măsurile de carantină pentru persoanele care soseau în România

Lista ţărilor cu risc epidemiologic. Marea Britanie, considerată în zona galbenă din cauza unei tulpini cu răspândire rapidă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite