Explicaţiile conducerii Spitalului Floreasca în cazul pacientei arse în timpul unei operaţii

Explicaţiile conducerii Spitalului Floreasca în cazul pacientei arse în timpul unei operaţii

FOTO 123 RF

Conducerea Spitalului Floreasca transmite, cu privire la cazul pacientei care a suferit arsuri în timpul unei operaţii, că incidentul a fost rapid gestionat de echipa medicală, intervenţia chirurgicală fiind finalizată, iar cazul a fost anunţat în aceeaşi zi, fiind declanşată o anchetă administrativă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În cursul dimineţii de duminică, 22 decembrie 2019, pacienta în cauză, care prezenţa o patologie foarte complexă şi gravă, a fost supusă unei reintervenţii chirurgicale de urgenţă, intervenţie necesară pentru supravieţuirea pacienţei şi stabilizarea funcţiilor vitale. Intervenţia chirurgicală a fost una complexă, iar în cursul acesteia s-a produs evenimentul nefericit în urma căruia au rezultat arsuri tegumentare. Incidentul a fost rapid gestionat de echipa medicală, intervenţia chirurgicală fiind finalizată. În cursul aceleiaşi zile, incidentul a fost adus la cunoştinţa conducerii spitalului, care s-a deplasat în unitate şi a demarat o cercetare administrativă pentru a identifica circumstanţele produceriii accidentului”, anunţă conducerea spitalului.

De asemenea, au fost solicitate şi primite declaraţii ale personalului implicat în incident şi au fost păstrate materialele care au legătură cu incidentul.

„Dacă în urma acestei cercetări administrative vor fi evidenţiate fapte/aspecte cu alte conotaţii, vor fi sesizate organele în drept. De asemenea, în paralel, se efectuează o verificare şi de către Ministerul Sănătăţii, spitalul nostru punând la dispoziţie toate documentele obţinute în cercetarea noastră administrativă. În momentul în care cercetarea noastră va fi finalizată, concluziile vor fi făcute cunoscute”, menţionează reprezentanţii unităţii medicale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: