Continuă demolarea spaţiilor comerciale de la metrou. De data aceasta cele de la staţia Pipera. Comercianţii susţin că acţiunea de evacuare este abuzivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine/Inquam
Imagine/Inquam

După ce ieri au fost demolate, rând pe rând, toate chişcurile de la staţia de metrou Ştefan Cel Mare, astăzi au urmat cele de la staţia Pipera să fie puse la pământ. Angajaţii magazinelor din subteran s-au adunat la metrou să protesteze faţă de măsura impusă de companie.

În zilele următoare se va trece şi la staţiile din celelalte sectoare, spun autorităţile. Multe dintre ele încurcă evacuarea călătorilor în caz de urgenţă.

Pe de altă parte, comercianţii spun că acţiunea este abuzivă şi că ei sunt victimele unui război politic între ministrul Transporturilor şi sindicatele conduse de Ion Rădoi. Sindicatul încasa 80% din chiriile pentru spaţiile respective.

„Vor să ne dea afară şi să ne lase pe drumuri. Noi protestăm acum spunând în faţa dvs că rămânem pe drumuri. 80% dintre noi au numai aceste afaceri. Ne angajează ei? Să ne dea statul. S-au gândit ce se întâmplă cu noi?”, a spus Victor Gusatu – secretar general al Asociaţiei comercianţilor de la metrou.

Metrorex a trimis, în urmă cu două săptămâni, ordinul de evacuare şi le-a transmis comercianţilor că aveau termen să elibereze spaţiile până pe 2 aprilie. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, compania a început procedura de evacuare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite