Acţiunile pompierilor români în Grecia continuă. Echipajele au asigurat protecţia unei mânăstiri la care exista riscul să se extindă focul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook IGSU
Foto Facebook IGSU

Pompierii români trimişi în a doua misiune în Grecia se află în regiunea Vilia şi acţionează într-o zonă în care există un risc de incendiu ridicat. În noaptea de luni spre marţi, 11 dintre ei au asigurat protecţia Mănăstirii Ekklisia Profitis Ilias, transmite IGSU.

În cursul zilei de luni, pompierii români au acţionat în zona Vilia pentru limitarea propagării flăcărilor, lichidarea incendiilor izbucnite la locuinţele din zonă, precum şi în menţinerea unei linii de protecţie între frontul de incendiu şi zonele neafectate.

La solicitarea autorităţilor elene, cisternele pompierilor români au alimentat autospecialele pompierilor greci, misiunile fiing executate în bună colaborare cu aceştia.

image

„Misiunea în zonă a fost asigurată şi pe parcursul întregii nopţi. Echipajele pompierilor militari români au monitorizat în permamenţă şi au asigurat protecţia Mănăstirii Ekklisia Profitis Ilias. Astfel, 11 militari, cu o autospecială de stingere, o cisternă, un autoturism de teren şi un UTV (vehicul de teren), au rămas până dimineaţă, şi s-au asigurat ca obiectivul respectiv să fie în siguranţă.” transmite IGSU.

image

În această dimineaţă, pompierii militari din bază urmează să primească noi misiuni de intervenţie, din partea ofiţerului de legătură elen, ţinând cont că zona în care modulul îşi desfăşoară activitatea este încadrată la un nivel de risc de incendiu „ridicat".

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite