Pompierii au putut controla doar 5% din incendiul izbucnit în urmă cu 10 zile în California. Flăcările ameninţă 17.000 de locuinţe şi o întreagă comunitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Condiţiile meteorologice s-au ameliorat şi au diminuat focarul, dar flăcările sunt încă ameninţătoare Foto Getty Images (arhiva)
Condiţiile meteorologice s-au ameliorat şi au diminuat focarul, dar flăcările sunt încă ameninţătoare Foto Getty Images (arhiva)

Incendiul care a izbucnit în nordul statului american California a distrus deja 350 de clădiri în ultimele zile şi ameninţă alte 17.000 de case, a anunţat Departamentul forestier şi de protecţie împotriva incendiilor din California (Cal Fire). Pompierii au putut controla doar 5% din flăcările care au izbucnit în urmă cu câteva zile, din motive necunoscute.

Condiţiile meteorologice s-au ameliorat şi au diminuat focarul, dar flăcările sunt încă ameninţătoare, potrivit purtătorului de cuvânt al Cal Fire, Jason Hunter.

Incendiul, care a primit numele Caldor şi care a izbucnit la est de oraşul Sacramento a mistuit peste 43.100 de hectare de vegetaţie, fiind intensificat de vântul şi de clima uscată din această zonă, scrie Agerpres.

Până în prezent, pompierii locali nu au putut controla decât 5% din suprafaţa incendiului, care a izbucnit în 14 august din motive încă necunoscute.

Potrivit celui mai recent raport al pompierilor, flăcările se apropie de Kyburz, o mică comunitate de 200 de locuitori. Conform datelor furnizate de Cal Fire, cel puţin 207 de camioane şi 20 de elicoptere intervin pentru stingerea incendiului în cadrul unor operaţiuni ample în care sunt implicate peste 1.600 de persoane.

Incendiile de pădure continuă să facă ravagii în California

Conform cifrelor biroului pentru servicii de urgenţă al guvernatorului Californiei, numărul total al persoanelor strămutate de incendiul „Caldor” se ridica la peste 11.000  şi au fost emise ordine de evacuare pentru mai multe comunităţi, între care Pollock Pines şi Somerset.

Incendiile de pădure din California s-au intensificat alimentate de rafale de vânt violente astfel că suprafaţa arsă a ajuns la 244.430 de hectare,  la o lună de la declanşarea lui Dixie, la mijlocul lunii iulie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite