Zona verde a campusului Universităţii Politehnica se redeschide pentru public. Care este programul de vizitare

Zona verde a campusului Universităţii Politehnica se redeschide pentru public. Care este programul de vizitare

Foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Campusul Universităţii Politehnica din Bucureşti se redeschide din 2 iunie pentru public după o pauză de un an şi jumătate în care accesul cetăţenilor nu a fost permis, a comunicat primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am semnat astăzi cu domnul rector Mihnea Costoiu protocolul prin care cetăţenii au acces în campusul Politehnicii. 
 
Înainte de a vă da alte detalii, o spun din capul locului: de comportamentul vizitatorilor va depinde dacă acest loc plăcut din #Sectorul6 va rămâne deschis pe o perioadă cât mai lungă de timp. 
 
Discuţiile pe care le-am purtat în ultimul an şi jumătate cu conducerea Politehnicii nu au fost simple şi a fost nevoie să vin cu garanţii clare că Universitatea şi procesul de educaţie nu vor avea de suferit”, a informat Ciprian Ciucu pe Facebook
 
 
Accesul cetăţenilor în campus a fost oprit în luna noiembrie a anului 2020 după ce vechiul acord între cele două instituţii a fost anulat unilateral de către rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti pentru că primăria nu şi-a respectat angajamentele, respectiv asigurarea pazei şi a curăţeniei. 
 
Programul pentru activităţile de recreere în cadrul Campusului va fi următorul: 
  • luni- vineri: 6:00- 8:00, 17:00-22:00; 
  • sâmbătă- duminică: 6:00-22:00 ; 
  • în perioada vacanţelor intersemestriale şi a vacanţei de vară, programul va fi de luni până duminică, în intervalul orar 6:00- 22:00; 
 
Porţile de acces pentru vizitatori/terţi în Campusul Noul Local al UPB vor fi: Poartă acces Splai (Splaiul Independenţei nr 313), Poartă acces Iuliu Maniu (Iuliu Maniu nr 6); 
 
Pentru porţile pietonale Ec. Cezărescu, Gang Metrou (Bd. Vasile Milea), Poartă Precis- Staţie STB (Bd. Iuliu Maniu nr 6), accesul va fi permis în intervalul orar 7:00 până la ora 21:00, de luni- până vineri doar salariaţilor/studenţilor universităţii pe baza legitimaţiei. 
 
„Universitatea Politehnică dispune de cca. 60 de hectare, majoritatea fiind spaţiu verde bine întreţinut. Pentru a limita disconfortul inerent creat universităţii în urma accesului public, spaţiul va putea fi folosit în special pentru plimbare în aer liber. Astfel, nu va fi permis accesul cu animale de companie, cu biciclete, trotinete, scutere s.a.m.d.”, a mai scris Ciprian Ciucu, precizând că accesul cu bicicletele este permis pe aleile auto, nu pe spaţiul verde şi pe aleile pietonale.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările