SONDAJ Bucureştenii, printre cei mai nemulţumiţi europeni. Motive: serviciile medicale, siguranţa din oraş şi curăţenia

SONDAJ Bucureştenii, printre cei mai nemulţumiţi europeni. Motive: serviciile medicale, siguranţa din oraş şi curăţenia

Serviciile medicale, printre principalele nemulţumiri ale bucureştenilor FOTO Arhiva Adevărul

Bucureştenii sunt printre cei mai nemulţumiţi europeni în ceea ce priveşte calitatea vieţii din oraşul în care locuiesc, potrivit unui sondaj realizat de TNS Political & Social la solicitarea Uniunii Europene. În urma rezultatelor, peste 60% din bucureşteni s-au declarat nemulţumiţi de serviciile medicale oferite în Capitală.

Ştiri pe aceeaşi temă

În sondaj au fost incluse 79 de oraşe europene, dintre care trei din România: Bucureşti, Cluj-Napoca şi Piatra Neamţ, potrivit Mediafax.

82% din bucureşteni sunt mulţumiţi în general de calitatea vieţii, procent care-i plasează pe antepenultimul loc în clasamentul capitalelor. În acelaşi timp, majoritatea procentelor legate de cetăţenii mulţumiţi de calitatea vieţii din capitalele europene în care trăiesc sunt de peste 90%.

De exemplu, în comparaţie cu situaţia din Capitală, 97% din locuitorii din Copenhaga sunt mulţumiţi de calitatea vieţii din oraşul lor, urmaţi de cei din Amsterdam, cu 96%, şi Stockholm, tot cu 96%, în timp ce bucureştenii sunt mult mai mulţumiţi faţă de locuitorii din Roma (80%) şi Atena (52%).

În schimb, 96% din clujeni şi 95% din locuitorii din Piatra-Neamţ s-au declarat satisfăcuţi de calitatea vieţii în oraşele lor.

Bucureştenii, nemulţumiţi de serviciile medicale

În ceea ce priveşte transportul public, doar 49% din bucureşteni sunt mulţumiţi, iar 34% reclamă calitatea slabă a acestuia. Totodată, 64% din bucureşteni, 66% din locuitorii din Piatra-Neamţ şi 49% din clujeni sunt total nemulţumiţi de serviciile medicale oferite, printre cele mai bune servicii medicale sunt, potrivit celor intervievaţi, în Viena, Amsterdam şi Luxemburg.

Bucureştenii ocupă ultimele locuri şi când vine vorba de satisfacţia legată de facilităţile sportive şi de viaţa culturală. Numai 40% din aceştia se declară mulţumiţi de facilităţile sportive şi 71% de viaţa culturală.

În ceea ce priveşte sitemul educaţional, 44% din bucureşteni reclamă calitatea slabă a acestuia şi a şcolilor, fiind, din acest punct de vedere, pe penultimul loc.

Starea străzilor şi a clădilor este motiv de nemulţumire pentru 47% din bucureşteni, depăşiţi doar de locuitorii din Sofia, Atena şi Roma.

64% din bucureşteni nu au încredere în ceilalţi locuitori ai Capitalei

Dacă 90% din clujeni se simt în siguranţă în oraşul lor, numai 52% din bucureşteni au acest sentiment, gradul de nesiguranţă fiind mai ridicat doar în Sofia şi Atena.
Nici la capitolul încredere reciprocă bucureştenii nu stau mai bine, clasându-se pe ultimele locuri. 64% nu au încredere în ceilalţi locuitori, spre deosebire de clujeni, care într-un procentaj de 75% au încredere în concitadinii lor.

Nici când vine vorba de administaţie locuitorii Capitalei nu sunt mulţumiţi, 62% din bucureşteni declarându-se complet nemulţumiţi de calitatea serviciilor administrative, iar 82% de calitatea aerului.

Pe de altă parte, locuitorii Bucureştiului se află în prima parte a clasamentului când vine vorba de posibilitatea de a găsi uşor un loc de muncă (41%), iar 51% consideră că pot găsi locuinţe la preţuri rezonabile.

91% din locuitorii din Piatra-Neamţ consideră că trăiesc într-un oraş curat, în timp ce 69% din bucureşteni nu văd Capitala ca pe un oraş curat.
În ceea ce priveşte viaţa personală, 75% din bucureşteni sunt mulţumiţi, iar 63% apreciază că au o situaţie financiară bună.

Pe aceeaşi temă:

SONDAJ România, divizată de intervenţia militară în Siria

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările