UPDATE Peste 3.000 de blocuri din Capitală, fără apa caldă şi căldura după ce s-a produs o avarie majoră la două magistrale din reţeaua de termoficare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photo
FOTO: Inquam Photo

Bucureştiul se confruntă cu cea mai mare avarie pe care a avut-o vreodată şi care a lăsat peste 3.000 de blocuri fără apa caldă şi căldura. Claudiu Creţu, directorul companiei Termogenetica a declarat pentru HotNews.ro că cetăţenii din Sectoarele 2, 3 şi 5 sunt cei mai afectaţi. „Problema se va rezolva astăzi şi va fi reluată furnizarea agentului termic”, a adăugat acesta.

UPDATE: Potrivit datelor de pe spagina Termoenergetica sunt probleme în cartierele: Aviaţiei, 1 Mai, Spitalul Elias, zona Nicolae Racotă, Turda, Clucerului, Ştefan cel Mare, Pantelimon, Iancului, Muncii, Mihai Bravu, Colentina, Tei, Foişor, Vitan, Căţelu, Pallady, Calea Călăraşi, Titan, Tineretului, Panduri, Drumul Sării, Calea 13 Septembrie, Alexandria, Mărgeanului.

„În cursul zilei de ieri două avarii majoare au avut loc. Una pe aria magistralei CET Sud şi una la magistrala din aria CET-ului Grozăveşti. Avaria de la magistrala de la CET SUD afectează Sectoarele 2 şi 3, cea de la Grozăveşti afectează Sectorul 5. Sunt multe blocuri care au parametri insuficienţi. Noaptea trecută undeva la 30% din sistem, deci sute de mii de oameni”, a declarat Claudiu Creţu, pentru hotnews.ro. 

Acesta spune că avariile vor fi remediate în cursul zile de azi, iar în zona Grozăveşti este deja mai bine.

„Se remediză în cursul zilei de azi, pe zona Grozăveşti suntem deja mai bine. Avariile s-au produs din cauza reţelei vechi, oricând se poate sparge”, a mai spus Creţu.

„Ţeava se poate sparge oricând... vara, iarna, când e ger sau nu. O problemă este această variaţie mare de temperatură între noapte şi zi. Dar cauza principală este vechimea reţelei”, a spus directorul Energetica într-o intervenţie la Digi24. 

Unul din 10 blocuri nu are căldură, iar un bloc din 3 nu beneficiază de apă caldă

De sistemul de alimentare cu energie termică al Capitalei beneficiază circa 1.200.000 de locuitori (aproximativ 50% din populaţia Bucureştiului), respectiv 562.000 de apartamente aflate în 8.200 blocuri şi 600 imobile, 5.600 instituţii bugetare, agenţi economici şi sere, potrivit sursei citate. 

Un raport aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti în 2018 arată starea extrem de proastă în care se află sistemul centralizat de termoficare la vremea respectivă, iar de atunci lucrurile s-au înrăutăţit.

Pentru modernizarea întregii reţele de distribuţie şi transport este nevoie de 1,4 miliarde de euro desfăşurate pe o perioadă de 20 de ani, mai preciza documentul.

În perioada septembrie 2019-septembrie 2020, pierderile din reţeaua de termoficare aproape s-au dublat, circa 2,2 milioane de litri/oră de apă fierbinte ajungând în pământ, se arată într-un comunicat de presă transmis în septembrie 2020 de ELCEN, producătorul de energie termică din Capitală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite