Maşinile parcate neregulamentar în Sectorul 1 nu vor fi ridicate, după ce consilierii locali au respins proiectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Consiliul Local al Sectorului 1 din Capitală a respins, în şedinţa de joi, un proiect prin care maşinile parcate neregulamentar urmau să fie ridicate.

S-au înregistrat 15 abţineri şi 9 voturi „pentru”. Proiectul cu pricina prevedea aprobarea Regulamentului privind ridicarea, transportul, depozitarea şi restituirea vehiculelor staţionate neregulamentar, informează Digi24.

Restituirea vehiculului urma să se facă numai proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal al acestuia după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare/înregistrare în original sau a oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului/remorcii/rulotei şi a unui act de identitate al solicitantului.

Tarifele de ridicare ar fi fost de 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv şi 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone. În plus, tarifele de transport s-ar fi ridicat la 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv şi 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

Autovehiculele urmau să fie ridicate de Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1 sau un operator contractat, în situaţia în care ADP Sector 1 nu va deţine capacitatea necesară de personal şi utilaje pentru realizarea acestei activităţi în regim propriu.

Consilier local: „Trebuie oferite soluţii pentru parcarea autovehiculelor”

Consilierul PNL Adrian Oianu a declarat că proiectul este „lipsit de consistenţă şi grijă faţă de cetăţean”, potrivit Agerpres.

„Noi, consilierii PNL Sector 1, ne vom abţine de la votarea acestui proiect”, a afirmat Adrian Oianu, motivând că mai întâi trebuie oferite soluţii pentru parcarea autovehiculelor.

Primarul Clotilde Armand a menţionat că proiectul viza autovehiculele parcate pe trecerile de pietoni şi a adăugat că va veni cu iniţiative referitoare la parcaje.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite