Scriitorul Spiridon Vangheli, internat în stare gravă în spital

Scriitorul Spiridon Vangheli, internat în stare gravă în spital

ImagineSPiridon Vangheli FOTO Europa Liberă

Scriitorul basarabean Spiridon Vangheli (89 de ani), autorul personajului „Guguţă”, a fost internat în stare gravă în spital după ce s-a infectat cu COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ştiri.md, scriitorul a fost internat în Spitalul Clinic Republican din Chişinău pe data de 27 februarie. Starea de sănătate a lui Spiridon Vangheli este de gravitate medie şi este necesară folosirea măştii de oxigen.

Spiridon Vangheli a fost distins cu Diploma de onoare Hans Christian Andersen, cu Premiul de Stat al Moldovei, cu Premiul Scriitorilor din România. Este Scriitor al Poporului, a fost decorat cu Ordinul Republicii.

Criticul literar Ioan Holban îl consideră pe scriitorul basarabean Spiridon Vangheli ca fiind discipol al povestitorului Ion Creangă.

Cărţile lui Spiridon Vangheli au fost traduse în zeci de limbi, iar Guguţă este îndrăgit de milioane de copii din China, Japonia, SUA, Finlanda, Italia etc. Printre cărţile semnate de scriitor sunt „Băieţelul din coliba albastră", „Isprăvile lui Guguţă", „Ministrul bunelului", „Guguţă - căpitan de corabie", „Steaua lui Ciuboţel", „Pantalonia, ţara năstruşnicilor" etc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările