Primăria Chişinău a procurat aspiratoare pentru colectarea mecanizată a frunzelor

Primăria Chişinău a procurat aspiratoare pentru colectarea mecanizată a frunzelor

FOTO simbol, arhivă

Primăria Chişinău a procurat cinci aspiratoare şi cinci remorci pentru colectarea mecanizată şi transportarea frunzelor. În Capitală urmează să ajungă şi cinci tractoare multifuncţionale. Informaţiile au fost prezentate de către şeful Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Ion Burdiumov, la şedinţa operativă de la Primărie, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful DGLCA a menţionat că tehnica a costat 3,8 milioane de lei. Până acum, frunzele erau colectate manual. În medie, săptămânal, sunt efectuate în jur de 350 de rute către platforma de deşeuri Pruncul. 

Estimativ, lucrările vor fi încheiate către sfârşitul acestei săptămâni. Autorităţile şi-au propus să instaleze pe teritoriul platformei o staţie de compostare, care va deveni funcţională din 2019. Compostul va fi utilizat în parcurile şi grădinile publice din Chişinău.

Ion Burdiumov a mai spus că este important ca oamenii să nu arunce alte deşeuri în grămezile de frunze. Unii obişnuiesc să ducă la platformele de colectare a deşeurilor chiar şi electrocasnice, mobilă veche sau resturi de la materialele de construcţie. Funcţionarul a amintit că aceştia riscă amendă. La fel ca şi agenţii economici care nu-şi onorează responsabilitatea de a salubriza spaţiile din faţa sediilor pe care le administrează.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările