Prima eliminare la BAC. Un elev ar fi încercat să copieze

Prima eliminare la BAC. Un elev ar fi încercat să copieze

Un elev a fost dat afară din sala de examen la proba de bacalaureat la disciplina de profil. Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare din Republica Moldova, candidatul a fost eliminat pentru tentativă de copiere, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tânărului i se vor anula notele la toate probele de examen şi acesta va avea posibilitatea să susţină bacalaureatul doar peste un an.

În context, Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare face apel către elevi „să se abţină de la orice tentativă de fraudare a examenului şi să nu-şi asume asemenea riscuri”.

17 mii de candidaţi au susţinut astăzi proba la disciplina de profil. Au scris testul la matematică 8,5 mii de candidaţi. Alţi 8,1 mii au susţinut proba de profil la istoria românilor şi universală, iar ceilalţi – la pregătirea sportivă sau la arte.

Următoarea probă din sesiunea curentă se va desfăşura marţi, 19 iunie. Candidaţii vor susţine proba la solicitare. Ultima probă a examenului de bacalaureat se va desfăşura pe data de 22 iunie, la limba maternă ucraineană/bulgară/găgăuză, iar rezultatele preliminare vor fi anunţate pe 27 iunie.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările