Mitropolitul Petru: Să ne purtăm cu semenii noştri ca şi cu Hristos Însuşi

Mitropolitul Petru: Să ne purtăm cu semenii noştri ca şi cu Hristos Însuşi

FOTO IPN

ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, Arhiepiscopul Chişinăului şi Exarhul Plaiurilor, le-a adresat creştinilor o pastorală de Paşti, în care-i îndeamnă să-şi înmulţească faptele bune şi să se comporte unul cu altul „ca şi cu Hristos Însuşi”, „pentru că astăzi lumea are nevoie de multă dragoste, milă şi bunătate”, transmite IPN.

Mitropolitul Petru menţionează în pastorala sa că „Sărbătoarea Învierii Domnului este, prin excelenţă, cea mai mare dintre toate sărbătorile, pentru că ea constituie piatra de temelie pe care este zidită Biserica noastră şi care constituie baza învăţăturii noastre creştine”.
 
„Lipsa luminii Învierii Domnului din viaţa noastră face ca pe zi ce trece tot mai mult să ne îndepărtăm de semenii noştri. Nu mai avem timp de pierdut ci, cu toată puterea noastră, trebuie să ne împărtăşim acum de lumina Învierii, iar pentru aceasta să ne punem, cu toată încrederea, nădejdea în Hristos – Cel Înviat”, îşi continuă mesajul Mitropolitul Petru.
 
„Vă îndemn, ca părinte duhovnicesc, mai ales în această perioadă, să încercăm cu toţii să înmulţim faptele noastre bune, pentru că astăzi lumea are nevoie de multă dragoste, milă şi bunătate. Să vedem în fiecare din aproapele nostru pe Hristos Cel Înviat şi să ne purtăm cu semenii noştri ca şi cu Hristos Însuşi, pentru că astăzi suntem chemaţi cu toţii să privim la ceruri, să întindem mâinile către aproapele nostru, zicând „fraţilor! şi celor ce ne urăsc pe noi, iertând toate pentru înviere” şi dând Slavă Lui Dumnezeu”, mai spune Mitropolitul Petru.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările