Festivalul etniilor a reunit minorităţile din Republica Moldova

Festivalul etniilor a reunit minorităţile din Republica Moldova

Festivalul Etniilor din Republica Moldova. Foto Adevărul de Moldova

Peste 30 de etnii care se întâlnesc în Republica Moldova şi-au prezentat cultura şi tradiţiile în cadrul celei de-a 14-a ediţii a Festivalului etniilor care s-a desfăşurat duminică, 21 septembrie, în Grădina publică Ştefan cel Mare şi Sfânt din capitală.

 La evenimentul organizat de Biroul Relaţii Interetnice, în colaborare cu Primăria municipiului Chişinău, au participat peste 80 de organizaţii etnoculturale care au reprezentat cele peste 30 de etnii întâlnite în Moldova, transmite IPN.
Reprezentanţii etniilor au pregătit bucate, au prezentat dansurile şi porturile lor naţionale. De asemenea, au fost prezentate expoziţii de cărţi, de artă decorativă, arte plastice şi artizanat. Cei prezenţi la faţa locului au avut parte şi de programele artistice ale organizaţiilor etnoculturale, a colectivelor din raioanele de centru şi de peste hotare. A evoluat şi fanfara Direcţiei parcurilor de cultură a Primăriei municipiului Chişinău.
Potrivit organizatorilor, obiectivul Festivalului este valorificarea şi perpetuarea tradiţiilor minorităţilor naţionale precum şi dezvoltarea dialogului intercultural, consolidarea relaţiilor de prietenie între reprezentanţii a diferite etnii, care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova. Festivalul etniilor se desfăşoară în perioada 14-28 septembrie prin organizarea de concerte şi expoziţii tematice în toate raioanele ţării. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările