Trei documente moldo-franceze au fost semnate la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Macron si Maia Sandu

În Republica Moldova se vor implementa noi proiecte investiţionale, care vor înfiinţa noi locuri de muncă în sectoarele prioritare ale economiei, afectate de situaţia de securitate regională, precizează un comunicat de presă al MAEIE în contextul semnării Convenţiei între Guvernul R. Moldova şi Guvernul Republicii Franceze pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii şi fraudei fiscale cu privire la impozitele pe venit, transmite IPN.

În marja vizitei la Chişinău a preşedintelui Republicii Franceze Emmanuel Macron, s-au semnat trei documente bilaterale menite să fortifice eelaţia moldo-franceză.

Pe lângă cel amintit, Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Franceze privind activităţile Agenţiei Franceze de Dezvoltare (AFD), Proparco şi Expertise France în Republica Moldova presupune accesarea de către Republica Moldova a fondurilor pentru finanţarea necesităţilor de dezvoltare naţională.

Conform mandatului său, Agenţia Franceză de Dezvoltare va sprijini proiecte de dezvoltare în trei domenii cheie: reîmpădurirea şi irigarea, modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi a sistemelor de canalizare, interconexiunile electrice şi eficienţa energetică în clădiri. Un proiect important pentru perspectiva conectării reţelei feroviare moldoveneşti la reţeaua europeană ţine de reabilitarea şi modernizarea tronsonului de cale ferată Chişinău–Ungheni.

Contractul de credit între Republica Moldova şi Agenţia Franceză pentru Dezvoltare este instrumentul care va permite ţării  să beneficieze de resurse pentru necesităţile bugetului de stat, inclusiv pentru servicii de sănătate, educaţie sau transferuri sociale.

Cu această ocazie, părţile au reconfirmat  angajamentul de a continua consolidarea dialogul  bilateral şi extinderea cooperării pe domenii de interes reciproc, în interesul cetăţenilor ambele ţări.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite