Silvia Radu afirmă că banii pentru bradul distrus vor fi întorşi de compania din Ucraina

Silvia Radu afirmă că banii pentru bradul distrus vor fi întorşi de compania din Ucraina

FOTO Silvia Radu via Facebook

Compania din Ucraina care trebuia să asigure transportarea la Chişinău a bradului din Munţii Carpaţi va restitui banii cheltuiţi de municipalitate, atât pentru brad, cât şi pentru transport, a anunţat primarul interimar Silvia Radu la şedinţa operativă de la Primărie, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

O comisie specială creată de municipalitate a constatat că bradul nu a fost livrat corespunzător, iar compania din Ucraina nu a îndeplinit prevederile contractuale ce ţin de integritatea bradului. Ca rezultat, partea ucraineană a fost contactată şi i s-au transmis printr-o scrisoare pretenţiile faţă de executarea contractului semnat cu municipalitatea Chişinău.

„Cei 15 mii de lei, pe care i-am dat pentru brad, vor fi recuperaţi. Şi banii cheltuiţi pentru transportarea acestuia vor fi recuperaţi, este vorba de 13.456 de lei. Avem o scrisoare din partea companiei în care spune că îşi asumă responsabilitatea şi banii urmează să fie returnaţi. Am dorit să recuperăm aceşti bani pentru că banii publici trebuie gestionaţi corect”, a declarat Silvia Radu.

Bradul din Ucraina a ajuns la Chişinău distrus, pe 2 decembrie, după zile de aşteptare. Muncitorii de la Spaţii Verzi au încercat să-l reanimeze, dar Silvia Radu a cerut să fie dat jos şi s-a angajat să cumpere personal alt brad. În aceeaşi zi, în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost instalat un brad tăiat din curtea unei grădiniţe din sectorul Botanica.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările