Rusia desfăşoară „exerciţii speciale” în Transnistria, în ziua în care a atacat Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Ministerul rus al Apărării a publicat, joi dimineaţă, un comunicat în care anunţă despre „exerciţii militare speciale” efectuate în Transnistria. Comunicatul vine în contextul în care Rusia a atacat Ucraina, transmite Ziarul de Gardă.

„În divizia motorizată de puşcaşi a Grupului Operaţional al Forţelor Ruse din regiunea transnistreană a R. Moldova au avut loc exerciţii de pregătire practică specială a contingentului militar rus al forţelor de menţinere a păcii”, scrie în comunicatul publicat pe site-ul oficial al Ministerul rus al Apărării, citat de ZdG.

Ucraina a decretat stare de urgenţă. În oraşele ucrainene Kiev, Harkov, Odesa, precum şi în estul ţării au început să se audă explozii. 

Vladimir Putin a anunţat, joi dimineaţă, o operaţiune specială în Donbas. După anunţul preşedintelui Rusiei, au început să aibă loc explozii în oraşele Kiev, Odesa Harkov şi în estul Ucrainei.

Consilierul Ministerului de Interne al Ucrainei spune că bombardamentele ruseşti în toată Ucraina s-ar fi soldat cu un mort şi un rănit.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat joi, 24 februarie, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, că Guvernul va cere Parlamentului declararea stării de urgenţă în ţară în contextul situaţiei din Ucraina.

Republica Moldova şi-a închis spaţiul aerian, joi, începând cu ora 12.00.

Serviciul de Informaţii şi Securitate din Republica Moldova anunţă stabilirea nivelului moderat (cod galben) de alertă teroristă, în contextul în care, joi dimineaţă, Federaţia Rusă a atacat Ucraina.

În contextul deteriorării grave a situaţiei de securitate din Ucraina, ministrul de Externe din R. Moldova, Nicu Popescu, a dispus să fie instituită Celula de criză care monitorizează în regim de permanenţă situaţia de securitate şi coordonează operaţiunile de evacuare a cetăţenilor din Ucraina. 

La punctul Vamal Palanca se atestă un flux mare de călători dinspre Ucraina. Salvatorii din R. Moldova încep instalarea unei tabere de câmp la Palanca pentru necesităţile oamenilor care ar putea solicita sprijin. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Liliana Puşcaşu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite