UPDATE Mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc. Fostul lider PDM, acuzat de spălare de bani în dosarul fraudelor bancare

UPDATE Mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc. Fostul lider PDM, acuzat de spălare de bani în dosarul fraudelor bancare

FOTO pdm.md

Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a anunţat că fostul lider PDM Vlad Plahotniuc este învinuit într-un dosar penal de spălare de bani în proporţii deosebit de bani. Mai exact, Plahotniuc ar fi spălat 18 milioane de dolari şi 3.500.000 de euro, bani proveniţi din furtul bancar de la BEM, Unibank şi Banca Socială.

UPDATE Judecătorii au emis admis demsersul procurorilor şi au emis un mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc. Acesta ar urma să petreacă 30 de zile după gratii, odată ce este reţinut. 

Amintim că Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova după ce PDM a plecat de la guvernare. Locul aflării acestuia nu se cunoaşte. Cel mai probabil, Vlad Plahotniuc va fi anunţat în curând în căutare internaţională.
 
Joi, 10 octombrie, Viorel Morari a afirmat că o persoană deja a fost reţinută pe acest caz, pentru complicitate la spălare de bani, şi a fost arestată pe un termen de 30 de zile. De asemenea, Morari a subliniat că procurorii au cerut un mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc, dar şi anunţarea acestuia în căutare.

„Pe parcursul anilor 2013-2015, cetăţeanul Vlad Plahotniuc a creat o schemă infracţională cu scopul convertirii, transferării, dobândirii şi utilizării unor bunuri despre care ştia cu certitudine că ele constituie venituri ilicite. Astfel, a fost creată o schemă dintr-un şir de agenţi economici, atât rezidenţi, cât şi nerezidenţi, prin intermediul cărora a fost asigurată circulaţia mijloacelor băneşti în proporţii deosebit de mari”, a precizat Morari.

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: