Mihai Stratulat cere demisia ministrei Sănătăţii, Ala Nemerenco: Nu a făcut nimic pentru sistemul de sănătate din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ala Nemerenco FOTO IPN
Ala Nemerenco FOTO IPN

Ministra Sănătăţii, Ala Nemerenco, ar trebui înlocuită cu o altă persoană. De această părere este pediatrul Mihai Stratulat, care consideră că actuala şefă pe Sănătate nu face faţă provocărilor. „Chiar şi când a fost numită am spus că din păcate, când a fost consilier municipal, nu a făcut nimic pentru sistemul de sănătate din mun. Chişinău”, a declarat Stratulat, în cadrul emisiunii Puterea a 4-a de la N4, citat de Unimedia.

Mihai Stratulat spune că nu vede nicio diferenţă între modul cum a fost administrat sistemul de sănătate anterior şi cum este administrat acum, când la cârma Ministerului Sănătăţii se află Ala Nemerenco.

„Eu nu văd o diferenţă, nu văd un know-how, chiar dacă vorbim despre pandemie, aţi observat cumva, altfel s-a schimbat cum a fost gestionată pandemia de către ex-ministra Sănătăţii şi de către doamna Nemerenco? Cumva aţi văzut alte strategii, altfel să acţioneze? Deloc. Cum s-a mers, exact aşa, numai că, atunci când nu era doamna Nemerenco ministră, critica dur, în fiecare zi câte 2-3 postări, despre cât de greşit era gestionată pandemia de către ministerul de atunci. După ce a revenit, trăgeam nădejde că va fi o altă abordare, dar a fost exact aceeaşi abordare. Cum am primit donaţii, pentru că noi investiţii în spitalele noastre din bugetul de stat nu avem, şi o să observaţi, cu pandemia asta să spunem mulşumesc Covidului că am mai primit donaţii de câteva milioane de euro”, a spus Stratulat

Pediatrul consideră că la şefia Ministerului Sănătăţii ar trebui să vină o altă persoană: „Ala Nemerenco trebuie schimbată de la Ministerul Sănătăţii. Chiar şi când a fost numită am spus că din păcate, când a fost consilier municipal, nu a făcut nimic pentru sistemul de sănătate din mun. Chişinău. Şi mai ales fiind consilier municipal, pentru 6 luni a plecat în România şi a fost consilier al ministrului Sănătăţii de acolo. După 6 luni, acel ministru a fost dat afară, consilierii înseamnă că nu erau destul de buni”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite