Chirtoacă: Dacă dai afară un ministru, nu recurgi la minciună în stilul lui Plahotniuc. Cea care trebuie să-şi dea demisia este Gavriliţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă

Ex-primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă susţine că Viorel Gherciu a fost demis din funcţia de ministru al Agriculturii pentru că s-ar fi opus închiderii Universitării Agrare din Moldova. Fostul primar consideră că nu Gherciu trebuie să fie demis, ci premierul Natalia Gavriliţa.

„Cea care trebuie să-şi dea demisia este Gavriliţa, care fapt nici nu trebuia pusă în această funcţie, căreia nu i-a corespuns niciodată, nu poate şi nici nu va putea. Este o realitate înţeleasă deja de toti. Doamna este tolerată de presă şi societatea civilă şi nu este desfiinţată, doar pentru că le este „oarecum” (incomod) faţă de Maia Sandu”, a scris Dorin Chirtoacă pe Facebook.

„Dacă dai afară un ministru, nu recurgi la minciună şi la grabă, în stilul lui Plahotniuc şi Dodon. Motivul demiterii ministrului Gherciu nu a fost pierderea încrederii, dar refuzul său de a pune semnătura pe avizul HG de închidere a Universităţii Agrare. (...) Este josnic să inviţi omul de peste hotare la minister, să te rogi de el să fie ministru, după ce ai primit vreo 20 de refuzuri, să te lauzi că ai adus experţi şi specialişti de talie internaţională în Guvern, să-şi faci imagine cu asta, iar apoi să-ţi ştergi picioarele cu “pierderea increderii”. Mai rămâne să-l acuzaţi de toate relele din agricultură tot pe Gherciu, şi pe seama lui sa vă decontaţi esecurile. Nu este nici profesionist, şi nici uman”, a spus Chirtoacă.

Legat de Universitatea Agrară, Chirtoacă susţine că „lucrurile se fac sub presiune, fără să existe studii corespunzătoare, ceea ce oricum ar fi puţin”.

„Politica nu este contabilitate, nu deschizi şi închizi universităţi, mai ales în ramuri cheie, după cum vin şi pleacă crizele. Există strategii de dezvoltare, trebuie să existe viziune, capacitate de a prevedea lucrurile pe termen lung şi de a le da o direcţie, plus curaj pentru a le promova. Bani pentru compensaţii la toată lumea aţi avut iarna trecută, acum aţi dat de greu? Există univestităţile private care primele sunt în dificultate. Dacă nu vor avea destui studenţi, îşi vor incheia activitatea. Tinerii vor merge către univestăţile de stat”, a afirmat Chirtoacă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite