A fost lansat un Centru de Apel pentru alegerile prezidenţiale

A fost lansat un Centru de Apel pentru alegerile prezidenţiale

FOTO Arhivă

Alegătorii pot afla informaţii despre secţia la care votează, procedura de vot şi despre alte particularităţi ale alegerilor prezidenţiale din 30 octombrie la un Centru de Apel, lansat de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală. Astfel, zilnic, operatorii Centrului vor acorda consultaţii şi asistenţă în materie electorală tuturor solicitanţilor, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat de presă al CICDE se menţionează că cetăţenii pot afla despre drepturile lor şi cum pot soluţiona diferite situaţii în legătură cu procedurile electorale, ca de exemplu cum potvota în altă parte decât în localitatea unde este înregistrat domiciliul, cum pot depune contestaţii sau cum şi unde pot verifica listele electorale.
 
Operatorii Centrului de Apel oferă informaţii  tuturor persoanelor ce vor apela numărul unic de telefon: (+373) 22 88 01 01 - alegători, funcţionari electorali, reprezentaţi ai concurenţilor electorali şi alte părţi interesate. Linia de informare funcţionează de luni până vineri între orele 08.00 şi 17.00, iar sâmbăta şi duminica între orele 09.00 şi 17.00 .
 
Serviciul similar a fost organizată şi în cadrul ultimelor două scrutine electorale, iar numărul de apeluri de intrare şi de ieşire, la ultimele alegeri (locale generale), a fost de peste 30 de mii.
 
Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală este o instituţie publică, care pregăteşte funcţionari electorali capabili să organizeze alegeri libere şi corecte, conform normelor internaţionale, precum şi alţi actori interesaţi în procesul electoral.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările