Rep. Moldova. Tariful la lumină în facturi pentru luna mai rămâne neschimbat

Rep. Moldova. Tariful la lumină în facturi pentru luna mai rămâne neschimbat

Preţul mediu estimat al electricităţii pentru luna mai este de 66,7 dolari/MWh, iar tariful în facturi rămâne neschimbat, precizează vicepremierul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii şi dezvoltării regionale. 70% din electricitate vine de la Centrala de la Cuciurgan, iar 30% – de la Ukrhidroenergo (Ucraina), transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Moldova trebuie să îşi diversifice sursele de aprovizionare cu resurse energetice. Din păcate, perioada prin care trecem face ca acest proces să fie complicat şi plin de incertitudine. Ieri, Energocom a anunţat despre semnarea unui contract pentru livrarea a 30% din consumul de energie electrică de la o companie din Ucraina”, a comunicat Andrei Spînu. Autorităţile poartă în continuare discuţii pentru a identifica cel mai bun preţ al electricităţii pentru lunile următoare. Societatea pe acţiuni „Energocom” a semnat un contract de achiziţie a 30% din necesarul de curent electric pentru luna mai cu compania ucraineană Ukrhidroenergo, conform prevederilor dispoziţiei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale din 29 aprilie. Operatorul ucrainean va începe livrările din data de 12 mai. La sfârşitul lunii aprilie, „Energocom”, în baza negocierilor directe, a semnat un contract de achiziţie cu Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan, la preţul de 59,5 dolari/ MWh. MGRES şi-a asumat să asigure 70% din necesarul de energie electrică pentru luna mai.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările