Piaţa Centrală din Chişinău şi-a reluat activitatea

Piaţa Centrală din Chişinău şi-a reluat activitatea

FOTO IPN

Piaţa Centrală şi-a reluat activitatea, acesta este deschisă de la 8.00 până la 18.00, iar accesul transportului pe teritoriul pieţei este permis de la 18.00 până la 8.00, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

70% dintre comercianţi şi-au reluat activitatea, iar regulile de bază impuse sunt distanţarea fizică între locurile de comerţ (minimum doi metri), între vizitatori, cumpărători şi agenţi economici (minimum un metru), a declarat pentru IPN directorul interimar al pieţei, Ion Pîntea.

Tarabele au fost reamenajate, iar amplasarea locurilor de comerţ este strict dirijată. „Dacă înainte de pandemie se amplasau 2-3 persoane la o masă, acum este doar o persoană la masă, ca să fie respectată acea distanţă de doi metri”, a precizat directorul interimar.

Ion Pîntea a menţionat că fiecare comerciant are la locul lui de comerţ soluţie dezinfectantă, iar la prima solicitare a cumpărătorului acesta este obligat să o ofere. Totodată, comerciantul este echipat cu mască şi, după caz, cu mănuşi.

„Dacă e să ne referim la spaţiile comerciale aflate în gestiunea pieţei, a fost efectuată salubrizarea, igienizarea spaţiilor cu soluţii dezinfectantă. În plus, pe parcursul zilei, din trei în trei ore, agenţii economici sunt obligaţi să igienizeze suprafeţele de lucru cu dezinfectant pe bază de alcool”, a mai spus Ion Pîntea.

Directorul interimar al pieţei a menţionat că toţi respectă regulile impuse şi toţi conştientizează riscul activităţii în situaţie de pandemie. Ca mijloc de informare a persoanelor este folosit nodul radio local, cu ajutorul căruia se anunţă toate măsurile şi cerinţele de bază care urmează a fi respectate pe teritoriul pieţei.

Deocamdată fluxul de cumpărători nu este mare. Inspectorii controlori vor dirija fluxul de vizitatori, ca să nu fie admise îmbulzeli.

Comercianţii care nu vor respecta regulile impuse nu vor putea activa.

https://www.ipn.md/ro/piata-centrala-si-a-reluat-activitatea-7967_1073897.html

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: