Percheziţii de amploare la Soroca. Mai multe persoane, reţinute într-un dosar de trafic şi comercializare de droguri

Percheziţii de amploare la Soroca. Mai multe persoane, reţinute într-un dosar de trafic şi comercializare de droguri

FOTO arhivă, simbol

Procurorii Procururaturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) şi ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii (INI) au efectuat în dimineaţa zilei de marţi, 19 septembrie, aproximativ 50 de percheziţii în nordul Republicii Moldova, în cadrul unui dosar penal deschis pentru trafic şi comercializare de droguri.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma perchezţiilor, în total au fost reţinute 14 persoane.

Aceştia sunt locuitori ai raionului Soroca, cu vârsta cuprinsă între 27 - 47 de ani. Unii din membrii grupării au fost anterior condamnaţi pentru infracţiuni similare, şantaj, escrocherie, furt.

Ca urmare a investigaţiilor efectuate de forţele de ordine s-a stabilit că suspecţii aduceau droguri din Uniunea Europeană şi le comercializau pe piaţa internă din Republica Moldova, iar o parte le transportau în Federaţia Rusă.

În urma a circa 50 de percheziţii la domiciliile şi automobilele suspecţilor au fost depistate şi ridicate peste 20 kg de marijuană, 1 kg de haşiş, pastile psihotrope (aprozolan şi tramadol), amfetamină, arme, cartuşe de vânătoare, şi o grenadă fumegenă, telefoane mobile şi alte obiecte care vor servi în calitate de probe pe cauza penală.

La moment, suspecţii sunt reţinuţi pentru 72 de ore. Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Actualmente, se întreprind acţiuni pentru reţinerea celorlalte persoane implicate în schema de comercializarea drogurilor.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările